SNEG ĆE SE ŽESTOKO OBRUŠITI NA SRBIJU! Temperature će pasti čak ispod nule - za vikend HAOS! (FOTO)


IZVOR: Republika - 14.11.2023 | 12:43


Svi oni koji se raduju snegu će se obradovati ovim prognozama, dok će drugi pokušati da se pripreme za hladnije vreme.

Foto: Shutterstock
SNEG ĆE SE ŽESTOKO OBRUŠITI NA SRBIJU! Temperature će pasti čak ispod nule - za vikend HAOS! (FOTO)

Meteorolog Ivan Ristić podelio je svoju prognozu na društvenoj mreži Facebook.

Prema najnovijem IRIE modelu, koji je inicijalizovan sa ECMWF modelom, očekivali su se blagi temperaturni uslovi u prestonici, ali i mogućnost za poneku pahulju snega.

Prema Ristićevim prognozama, temperature u Beogradu su trebale biti blizu 2 stepena Celzijusa, dok su u visim delovima grada, poput Kosutnjaka, mogle biti i niže. Interesantno je da bi se na 350 metara nadmorske visine, nulta izoterma nalazila jako blizu tla, što je idealna situacija za pojavu snega.

- Najnoviji IRIE model inicijalizovan sa ECMWF modelom daje u subotu, 18. novembra ujutru oko Beograda temperature blizu 2C i u visim delovima grada kao sto je Kosutnjak na primer i junije uslove za poneku pahulju snega, nulta izoterma bice na 350m jako blizu tla pratimo situaciju - navodi u objavi na ovoj društvenoj mreži. 


Ipak, meteorolog je istakao da se situacija i dalje prati i da su moguće promene u prognozi. Ovo je samo jedan od modela koji se koristi za predviđanje vremena, a konačna prognoza će biti objavljena u petak uveče.

Svi oni koji se raduju snegu će se obradovati ovim prognozama, dok će drugi pokušati da se pripreme za hladnije vreme. Šetnja po Kosutnjaku u subotu ujutru može postati prava zimska idila, a ko zna, možda se i pojavi poneka pahulja koju smo već odavno zaboravili.

BONUS VIDEO