SVI KAO JEDAN PROTIV VUČIĆA! Političko lešinarenje važnije od nacionalnih interesa: SAMO DA SE DOČEPAJU VLASTI!


IZVOR: Biljana BOJIĆ - 27.01.2023 | 12:44


Opozicioni lideri koji su se do juče svađali na krvi nož udružili snage. Klinove u točkove našoj zemlji zabijaju i neki iz regiona

Foto: Tanjug/D. Kujundžić, S.RadovanovićJ. Ilić, Profimedia, ST/V.Lukić
SVI KAO JEDAN PROTIV VUČIĆA! Političko lešinarenje važnije od nacionalnih interesa: SAMO DA SE DOČEPAJU VLASTI!

U jeku do sada najteže borbe za očuvanje nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji potrebni su sloga i jedinstvo. Ali uz spoljne pritiske i izazove s kojim se suočava državno rukovodstvo, predvođeno predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, protiv njega se ustremila i domaća opoziciona javnost.

Svi koji su se do juče vređali, prozivali, svađali na krv i nož, nastupaju sad kao jedan. I levica i desnica, koje misle da je to način da se dokapaju vlasti. Podrška nije izostala ni od medijske mašinerije tajkuna Dragana Šolaka, a klipove u točkove našoj državi gotovo svakodnevno podmeću suparnici iz regiona.

Predsednik Vučić je u nekoliko navrata upozoravao i nepogrešivo predvideo šta će se dešavati i na šta su lideri opozicionih stranaka, njihovi mentori i saradnici, spremni u borbi za vlast.

Ni Vladimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije, nema dilemu da im je samo stalo da ospu baražnu paljbu po Vučiću, šta god da radio, pa tako i sad oko predloženog dokumenta o Kosovu: 

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Vladimir Orlić : Baražna paljba po Vučiću

- Jeste li videli ikog da se nije zaleteo da viče izdajnik je Vučić. Svi su jedva dočekali da stanu u streljački vod - i levica i desnica - Vuk Jeremić, Zdravko Ponoš, ostaci ostataka DS, Boris Tadić, Boško Obradović i onaj (Mlađan) Đorđević što nosi značku KGB. Svi su kompletno isti. Leva i desna strana - ista gomila štetočina. Baš ih briga i za Srbiju, i Kosovo, i srpski narod gde god živi. Bili bi i za propast države ako im donosi političku korist.

ZA ISTIM STOLOM

Tako su brzinom svetlosti za isti sto seli lideri Zavetnika, Dveri i Novog DSS Milica Đurđević Stamenkovski, Boško Obradović, Miloš Jovanović - koji su već rasturali saveze - da ugovaraju "kosovsku politiku". Ovi desničari, doduše, "branili su KiM" uz vodu i ledeni čaj iz Hrvatske.

Indikativno je da u isto vreme Josip Juratović, Hrvat i poslanik u nemačkom Bundestagu, poručuje predsedniku Srbije preko TV Nova, koja posluje u okviru "Junajted medije" tajkuna Šolaka, da više ne može sedeti na dve stolice (?!): 

- Srbija se nije htela zameriti Putinu, a htela je da nastavi EU put! To nije dobro, Srbija ne može sedeti na dve stolice.

Nikada se i nije dovodilo u pitanje to da će se oni lako dogovoriti sa Šolakovim medijima i njegovim političkim opcijama, priča za Republiku i Srpski telegraf član Predsedništva SNS Milenko Jovanov: 

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Milenko Jovanov: Žele da naštete Vučiću

- Pa čim su završeni beogradski izbori, seli su svi zajedno za sto u nameri da se dočepaju vlasti u Beogradu. I baš ih je bilo briga što bi vlast pravili s onima koji su za nezavisno Kosovo. I svi su oni isti i na istom zadatku. Ne da urade nešto korisno za Srbiju već da pokušaju da naštete predsedniku Vučiću. Ali se varaju jer narod vidi sve i dobro ume da prepozna ko se bori za državu, a ko za fotelju.

POŠTOVANJE ILI ĐUBRIŠTE

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, tvrdi da Šolak i opozicija nemaju za cilj da pomognu Srbiji, već da poluistinama formiraju javno mnjenje protiv Vučića:

- Cilj im je Vučićevo i slabljenje Vlade da ne bi imali snage da se bave i KiM, pa tako oslabljenima da se nametne uzimanje KiM i proterivanje Srba. Ne rade u interesu Srbije

Foto: Media centar

Mario Spasić: Žalosno što opozicija lešinari

Žalosno je, priča Spasić za Srpski telegraf, to što opozicija lešinari u ovako teškim pitanjima po našu državu:

- To i jeste problem opozicije, to što nikada nisu uspeli da odvoje politička od državnih pitanja. Napad na Vučića u ovom momentu, kada zaista svim silama gleda kako da sačuva KiM i srpski narod od pritisaka iz međunarodne zajednice, jeste jadno i nekorektno. Onaj ko podrži Vučića u pitanjima od interesa za Srbiju imaće poštovanje naroda. U suprotnom, političko đubrište im ne gine.

 

Vučić: Srbija iznad svega

Za razliku od njih i uprkos njihovim akcijama, Vučić ponavlja da država Srbija i njeni interesi uvek moraju da budu ispred stranačkih i pojedinačnih.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Predsednik Vučić: Interes Srbije iznad svega

- Samo zajedno i ujedinjeni možemo da se izborimo za bolju budućnost naše zemlje - poručio je predsednik Srbije.

 

 

MOJ STAV

Nebojša Krstić
marketinški stručnjak

Foto: youtube.com/Novo jutro

Nebojša Krstić: Kvazipatriotska opozicija

- Kvazipatriotska opozicija uradiće sve ono što joj naredi ruska ambasada. Nema tu nikakvih vrednosti, principa i politike. A sad im je zadatak da spreče Srbiju u pronalasku kompromisa sa SAD i EU jer Rusiji odgovara da ovde bude stalna nestabilnost i na tome oni učvršćuju svoju poziciju u Srbiji, tj. na Balkanu.

 

Matić: Jeftini poeni i licemerje

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije kaže da je pritisak na našu zemlju povodom rešavanja kosovskog pitanja otkrio nivo političke neodgovornosti i licemerja dela opozicije, koja na ovom nacionalno važnom pitanju pokušava da prikupi jeftine političke poene: 

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Marko Matić: Na temi KiM bi da ruše vlast

- Pored toga što su se ujedinili da bi na temi KiM rušili sadašnju vlast u Srbiji, najveći problem je što te samoproklamovane patriote nikada nisu građanima ponudile predlog nekog smislenog i realno mogućeg rešenja. Taj momenat ukazuje da, osim ideje rušenja Aleksandra Vučića na kosovskoj temi i dolaska na vlast uz pomoć stranih mentora, oni nikakvu drugu političku ideju zapravo i nemaju.