OTKRIVAMO! VELIKA ZAVERA: Članovi SNS spremali prevrat Vučiću!


IZVOR: Tanja KOVAČEVIĆ - 26.02.2021 | 20:00


Funkcioneri naprednjaka na značajnim i jakim državnim pozicijama stoje iza akcije koja je trebalo da dovede do likvidacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Aleksandar Vučić

- Podršku u pripremi omče za šefa države imali su u policijskim strukturama. U ovaj milje lako se uklopio Veljko Belivuk, koji je imao podršku bivše funkcionerke MUP Dijane Hrkalović, kao i mafijaški klanovi iz regiona koji u susednim državama imaju podršku i veze sa moćnim političarima - razotkrivaju šemu zavere upućeni izvori Srpskog telegrafa.

Da je im plan uspeo, Srbija bi, tvrde upućeni, bila ozbiljno uzdrmana:

- Ovo što su uradili visoki funkcioneri SNS je najozbiljniji pokušaj državnog udara.

Izvori Srpskog telegrafa upućeni do detalja u ovaj plan navode da se na ovome radilo godinama, da su pripreme bile temeljne, koje su uključile i nabavku snajpera, iz kojeg je trebalo da bude ispaljen metak u predsednika države.

- Pojedini predstavnici političkog establišmenta su od dolaska SNS na vlast 2012. ojačali do neverovatnih razmera. Reč je o ljudima koji su zgrnuli basnoslovne sume, bukvalno, reč je o milionerima. O njihovom bogatstvu nigde nećete naći ni slova. Njih niko ne napada i ne pita odakle im novac. A novac je stizao prljavim putevima i za još prljavije stvari, koje su im samo dodatno otvarale apetite. Na putu im se našao Vučić, koji nikako nije želeo da odustane od borbe protiv kriminala i korupcije. Tom odlukom kvalifikovao se za njihovu glavnu metu - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

Pušić: Ne može bez veze sa vlašću

Sprega korumpiranih policajaca i okorelih kriminalaca je upravo ono što će u narednom periodu biti prioritet Uprave kriminalističke policije, nedavno je izjavio načelnik UKP Bogdan Pušić.

- Ne postoji organizovana kriminalna grupa koja nije imala veze s ljudima u vlasti, pa tako i ova. Uporedo sa proverama svih njihovih aktivnosti rade se detaljne provere njihove povezanosti s predstavnicima države - rekao je načelnik UKP Bogdan Pušić.

SLABE TAČKE

Koristeći pozicije, iskoristili su policiju da bi utvrdili s kim se Vučić sastaje, s kim razgovora, gde su mu slabe tačke.

- Poznato je da su policijske strukture iskošćene pre godinu i više da bi špijunirale predsednika. Prisluškivali su njegove razgovore, njegovo kretanje pratili su u stopu. Na tim merama bili su i Vučićevi bliski saradnici. U to vreme pao je dogovor o likvidaciji. Prvobitni plan im je bio da likvidiraju predsednikovog brata Andreja. Pored njega, na meti je bio još jedan Vučićev blizak saradnik i višegodišnji blizak prijatelj. Međutim, brzo su shvatili da time ne bi rešili problem i očistili sebi teren. Čovek koji im smeta i dalje bi bio na čelu države, njegov ostanak na vlasti za njih je značio pretnju da će ostali bez enormnog bogatstva, koje su nakupili - objašnjavaju naši izvori.

Očekivano, kako pričaju sagovornici Srpskog telegrafa, određena je nova meta:

- Svim snagama krenuli su na Vučića. Lako su napravili kopču s Belivkom i "kavačkim klanom", s kojim je on u dosluhu. Odabrano je oružje, najbolje koje je moglo da se nađe na tržištu. To oružje je zaplenjeno posle velike akcije policije i hapšenja Velje Nevolje.

Foto: TV Pink/printscreen

Snajper sa prigušivačem

Posle Belivukovog hapšenja, ministar policije Aleksandar Vulin rekao je da je u bunkeru na stadionu Partizana pronađen snajper s prigušivačem, te da je jasno da je mafija planirala ubistvo predsednika.

- Snajperi se koriste za likvidacije onih koji mogu jako da vam naude, koji imaju veliku političku važnost. Jedini čovek čijom bi se likvidacijom obustavila organizovana borba protiv mafije bio bi Aleksandar Vučić - istakao je ministar.

Dodaju da su, pored dela moćnih funkcionera iz redova SNS, interes u ovakvom scenariju videli i mafijaši iz regiona, ali i politički moćnici susednih država.

- Jaka Srbija, koja je u stanju da brani prava Srba, recimo u Crnoj Gori, nikome ne odgovara. Takvu Srbiju, koja postaje lider u ekonomiji, koja bezbednosno jača, snaži sve svoje kapacitete, svima je trn u oku. Stoga je svima zajednički interes da Vučića, koji je pokrenuo i gurao promene i napredak zemlje, slome i sklone - ističu upućeni sagovornici Srpskog telegrafa.

VELIKA LJUBAV 

Član predsedništva SNS i poslanik ove partije Vladimir Đukanović ne krije ogorčenost zbog naprednjaka, pozicioniranih na važnim funkcijama koji su pribegli mafijaškim receptima. U ironičnom tonu poručuje da veruje u njihovu lojalnost i spremnost da se žrtvuju.

- Duboko verujem u snagu i odlučnost funkcionera SNS, posebno članova predsedništva stranke. Verujem da njihova lojalnost i izuzetna požrtvovanost nikada nije dolazila u pitanje i da su oni spremni na svaku žrtvu za dobrobit Srbije - kaže poslanik SNS.

Đukanović, koji je u više navrata prozivao funkcionere SNS zbog zakulisnih radnji poručuje:

- Neki od njih toliko vole predsednika stranke da bez njegovog glasa nisu mogli, pa su morali i da ga prisluškuju. To je ta neverovatna ljubav!

Velike teme

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je trebalo da se održi u petak, odložena je za sledeću nedelju. Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, državni organi su došli do novih saznanja u borbi protiv organizovanog kriminala.

- Dobio sam određene informacije, pa je moguće da pomerimo održavanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, velike su teme. U svakom slučaju, borba protiv organizovanog kriminala će biti nastavljena - rekao je predsednik.

 

Foto: MUP

Dijana zaštitnica Velje Nevolje

Veljko Belivuk bio je vođa navijačke grupe Partizana "Principi"

uhapšen je 4. februara, a, pored njega, policija je privela još 16 članova te kriminalne grupe, ali i nekoliko pripadnika MUP

u šteku koji je imao na stadionu Partizana pronađeno je oružje namenjeno za likvidaciju Vučića

sumnjiče se da su ubijali i zverski mučili ljude

blizak sa bivšom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović

ona mu je pomogla da bude oslobođen zbog učešća u ubistvu Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama

Foto: Print

Naslovna strana Srpskog telegrafa