ZORANU MARJANOVIĆU ODUZELI ĆERKU!


IZVOR: E. S. T. - 18.10.2017 | 19:44 >> 19:52


Centar za socijalni rad oduzeo je 10. oktobra Zoranu Marjanoviću (39) starateljstvo nad njegovom šestogodišnjom ćerkom! Janin staratelj sada je psiholog Gradskog centra za socijalni rad, a ona je privremeno smeštena kod njenog strica Miloša Marjanovića!

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Brigu o detetu Jelene Marjanović preuzeo Centar za socijalni rad, Janin staratelj od 10. oktobra je psiholog iz socijalnog, dok će ona privremeno boraviti kod strica Miloša

Odluka

- O ćerki ubijene Jelene Marjanović i njenog muža Zorana, koji se sumnjiči da ju je ubio, do daljeg će brinuti radnici Centra za socijalni rad. Ona će zasad živeti sa Milošem, ali ako se desi da i on završi iza rešetaka, mala Jana će automatski biti odvedena iz kuće Marjanovića. U tom slučaju, ona više ne bi mogla da živi u kući s babom Zoricom i dedom Vladimirom - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Prema njegovim rečima, odluka o sudbini devojčice doneta je početkom prošle nedelje.

Ukoliko Miloš eventualno bude priveden, Jana će biti odvedena iz kuće Marjanovića

- Mala Jana je pre godinu i po dana ostala bez majke, a otac joj je uhapšen sredinom septembra. Dete je ostalo bez roditeljskog staranja, pa su radnici Centra za socijalni rad po službenoj dužnosti pokrenuli postupak starateljske zaštite. Zaposleni su posetili Janu u kući u Borči, u kojoj živi sa stricem, njegovom suprugom, babom i dedom. Utvrđeno je da devojčica ni na koji način nije ugrožena i da je tamo bezbedna. To su potvrdili i izveštaji iz vrtića, razgovori sa rođacima, kao i pregledi male Jane. Razvoj devojčice nije ugrožen, pa joj nije bila potrebna pomoć specijalizovanih stručnjaka - priča naš sagovornik. POGLEDAJ GALERIJU

POGLEDAJ GALERIJU

U borbu za starateljstvo nad Janom su se, osim Miloša Marjanovića, uključili Jelenin stric Branislav Krsmanović iz Beograda, pevačicina strina Gorica Krsmanović iz Kraljeva i njena tetka Ljubica Marković iz Kruševca.

566 dana prošlo od brutalnog zločina

- Za starateljstvo nad detetom bilo je zainteresovano više najbližih srodnika. Pojedini srodnici žive u Kruševcu i Kraljevu, što zahteva da se i centri iz tih gradova angažuju u procenu i odabir privremenog staratelja. Za to bi trebalo dosta vremena, pa je briga briga o detetu do nekog konačnog rešenja privremeno dodeljena Gradskom centru za socijalni rad - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Ubistvo

Podsetimo, telo Jelene Marjanović pronađeno je 3. aprila 2016. u kanalu u Crvenki, a njen suprug Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra zbog sumnje da je učestvovao u zločinu. Nakon što je Marjanović završio iza rešetaka, njegova ćerka ostala je da živi u kući u Borči, u kojoj je bila od rođenja.

Kombijem dovezeno Jecino telo?

Beogradskoj policiji javio se svedok koji tvrdi da je u noći između 1. i 2. aprila 2016, nedaleko od kanala u Crvenki u kojem je pronađeno Jelenino telo, video kombi svetlije boje kojim je, kako se sumnja, dovezena mrtva pevačica. Kako tvrdi, isto vozilo video je i dan ranije u dvorištu kuće Marjanovića u Borči.

- Taj kombi navodno je u vlasništvu njihovog porodičnog prijatelja. Vlasnika bi svakako trebalo pozvati na saslušanje, a ukoliko to vozilo nije uništeno, i pregledati ga u potrazi za dokazima. Bez obzira na to što je prošlo više od godinu i po dana od zločina, u šupljinama vozila ostaju tragovi krvi i DNK. Kako bi se što pre rasvetlile sve okolnosti u vezi sa ubistvom pevačice, neophodno je da se utvrdi da li je ona kombijem prevezena do nasipa, kao i da li je vlasnik vozila na bilo koji način umešan u zločin - kaže naš sagovornik.