Zagorka Dolovac u poseti Nemačkoj: Prvi sastanak sa Saveznim državnim tužiocem


IZVOR: Republika - 12.11.2018 | 11:51


Repubički javni tužilac Zagorka Dolovac započela je danas posetu Saveznom državnom tužilaštvu Savezne Republike Nemačkei pokrajinskim tužilaštvima najvećih nemačkih pokrajina, posetom sedištu Saveznog državnog tužilaštva Nemačke u gradu Karslrueu, zajedno sa delegacijom Repubičkog javnog tužilaštva.

Foto: Republika

Dolovac i Franko

Tokom prvog sastanka sa Saveznim državnim tužiocem Nemačke, gospodinom Peterom Frankom, republički javni tužilac je podvukla značaj saradnje koje su do sada ostvarila vrhovna državna tužilaštva Srbije i Nemačke kao i bitne rezultate koji su postignuti na osnovu izuzetnog nivoa zajedničkog rada i međusobnog profesionalnog uvažavanja koje su pokazali tužioci Srbije i Nemačke.

Rezultati ove saradnje su posebno zabaleženi u oblastima borbe protiv bitnih oblika međunarodnog kriminala kao što je trgovina narkoticima, teškog imovinskog kriminala, pranja novca, terorizma i visokotehnološkog kriminala.

Dolovac i Franke potvrdili su spremnost za nastavak i unapređenje uspešne saradnje podvlačeći značaj zajedničkog tužilačkog rada u svim oblastima koje su od zajedničkog interesa za krivičnopravnu bezbednost naše dve zemlje.