POKRET SOCIJALISTA: Dosovci spremni na sve - pa i da zovu narod na krvoproliće


IZVOR: Tanjug - 19.10.2018 | 15:29


Pokret socijalista ocenjuje danas da je razumvljivo da Vuk Jeremuć ne razume politiku Aleksandra Vučića, jer, kako navode, predsednik Narodne stranke nikada i nije imao politiku, ali jeste "mržnju i interes".

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE

Aleksandar Vulin

Reagovanje Pokreta socijalista čiji je predsednik Aleksandar Vulin usledilo je posle Jeremićeve izjave da SNS i Vučić nemaju politiku, već "goli interes". 

- Ne može neko ko je učinio apsolutno sve da Kosovo postane nezavisno, ko je postavljao granice između Srba, ko je branio Srbe iz najskupljih hotela, ko se i danas bori da Kosovo ostane nezavisno i celovito i da Srbija ne dobije ništa, da razume šta znaci državna politika, nacionalni interesi i ljubav prema svojoj državi i narodu - kaže se u saopštenju. 


Oni navode da Jeremić nikada na vlast nije došao voljom naroda, ali se zato zalaže za "silovanje, vešanje i progon neistomišljenika". 

Oni smatraju da je jedini motiv za okupljanje Saveza za Srbiju, a u stvari, kako kažu, saveza šovinista, nasilnika, ljotićevaca i tajkuna mržnja prema Aleksandru Vučiću i puna državna kasa. 

- Da bi se dočepali vlasti i narodnog novca, dosovci su spremni na sve, pa čak da pozivaju sopstveni narod na krvoprolice - ističu u Pokretu socijalista.

Navode da će Aleksandar Vučić nastaviti da se bori za Srbiju i za srpski narod, a da je najveća potvrda uspešnosti njegove politike, da je uz njega srpski narod.