LJIMAJ U BUNILU: Kosovo će imati vojsku do kraja novembra!


IZVOR: rts.rs - 14.10.2018 | 09:31


Predsednik "Inicijative - Socijaldemokratije" i potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj najavio je da će ove godine zakonski biti ustrojena kosovska vojska, precizirajući da bi to moglo da bude krajem novembra.

Foto: youtube.com/B92

Fatmir Ljimaj

- U našim rukama je da donesemo zakone o Kosovskim snagama bezbednosti. Kosovo će imati vojsku do kraja sledećeg meseca, u skladu s parlamentarnim procedurama - rekao je Ljimaj na sastanku sa strukturama njegove stranke u Prizrenu.

Ponovio je da se o "teritoriji i nezavisnosti Kosova" ne može pregovarati, i da Kosovo nikada neće prihvatiti rešenje poput Republike Srpske.

- Postoje tri stvari koje očekujemo – liberalizaciju viza, formiranje vojske i članstvo u Interpolu - rekao je Ljimaj, koga je kosovska vlada ovlastila da bude njen glavni predstavnik u dijalogu sa Beogradom.

Ljimajevu najavu da bi nacrti zakona o transformaciji KSB mogli da budu podržani u parlamentu krajem novembra, podržao je poslanik iz redova Demokratske partije Kosova Mergim Ljuštaku. On se zalaže da to bude 28. novembra.

Taj datum Albanci slave kao dan zastave Republike Albanije.