MIRKOVIĆ: Jovanovićeve laži se odnose na vreme vlasti ĐILASA I JEREMIĆA!


IZVOR: Republika - 08.10.2018 | 15:25


Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković, odbacio je danas kao lažne tvrdnje Nikole Jovanovića, zamenika šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" o "dramatičnom pogoršanju" javne bezbednosti u Beogradu.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Aleksandar Mirković

- Notorne laži koje Jovanović svakodnevno izgovara verovatno se odnose na vreme vlasti Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića, kada su sva ubistva ostajala nerešena, poput ubistva Milana Pantića i Ranka Panića - piše u saopštenju.

Notorne laži koje Jovanović svakodnevno izgovara verovatno se odnose na vreme vlasti Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića kada su sva ubistva ostajala nerešena, poput ubistva Milana Pantića i Ranka Panića. 

Istine radi, od ukupnog broja ubistava koja su se desila na teritoriji grada Beograda rešeno je više od polovine, a na rešavanju preostalih se intenzivno radi, dodaje se u saopštenju.

Takođe, statistika pokazuje da je vršnjačko nasilje u padu poslednjih šest godina, jer se godišnje prosečno zabeleži 250 krivčnih dela, dok je taj broj, u periodu od 2008. do 2012. kada su Ðilas i Jeremić bili na vlasti, bio između 300 i 370. 

- Ovi podaci pokazuju da ministar Nebojša Stefanović odlično obavlja svoj posao, kao i da su predstavnici SzS ništa više nego najobičniji lažovi i prevaranti. Jovanović bi morao da se pozabavi pre svega kriminalom i nasiljem u svojim redovima - ocenio je Mirković.

Foto: ST/N. MANDIĆ

NIkola Jovanović

On je dodao da je Dragan Ðilas tukao građane na ulici kada su mu postavljali pitanja i ukazivali na njegov lopovluk, da je Boško Obradović podržavao prebijanje novinarke Gordane Uzelac i fizički nasrtao na članice RIK-a, dok je predsedavajući SZS Željko Veselinović pozivao na silovanje premijarke Ane Brnabić.

- Svi ovi podaci kao i razotkrivene laži pokazuju da su Ðilas, Jeremić, Obradović i njima slični ljudi, koji su svojim nedelima dokazali da nisu ništa drugo do najobičniji prevaranti, lažovi i secikese, kojima je jedini cilj da se dočepaju vlasti i dodatno se obogate. Građani to prepoznaju, zato je podrška Srpskoj naprednoj stranci i politici predsednika Aleksandra Vučića sve veća iz dana u dan - ističe se u saopštenju.