VUČIĆ I ČUBRILOVIĆ: Veliko razumevanje između Srbije i RS!


IZVOR: Republika - 26.09.2018 | 13:19


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović konstatovali su danas u Beogradu da postoji veliko razumevanje između Srbije i Srpske, kao i dobri politički i ekonomski odnosi, na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim odnosima.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa Republike Srpske, jer smatra da je to osnovni uslov stabilnosti regiona, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

- Srbija je svesna da put ka boljoj budućnosti vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, i kontinuitrano poziva sve političke aktere u BiH na dalje aktivnosti u tom pravcu. Računamo na prevladavanje svih unutrašnjih i spoljnih političih izazova u BiH, kako bi se omogućio neomatan ekonomski razvoj za sve njene građane - istakao je predsednik Vučić.