NIK DUČIĆ ODLAZI! Ko će biti novi KOMANDANT BONSTILA?!


IZVOR: alo, Republika - 29.07.2018 | 16:16


Američki pukovnik, Nik Dučić, za proteklih nekoliko meseci stekao je veliko poverenje srpske zajednice na KiM, ali shodno pravilima američke vojske i rotaciji zapovednika baze Bondstil, njega će na toj funkciji naslediti novi komandant.

Foto: youtube.com/PressClub Lviv

Nik Dučić

Vojni analitičar Vlade Radulović nedavno je bio gost Nika Dučića u američkoj bazi i za naš list opistuje susret sa našim pukovnikom.

-Iako je u prethodnom periodu bilo navoda po medijima kako baza Bondstil služi za obuku teorirista, pa čak i trgovinu narkoticima, verujte mi da ništa od toga nije istina - kaže Radulović.

- Dučić je vrlo korektan, vrlo otvoren za saradnju i stalo mu je do srpske zajednice na KiM, tako da je jako rado viđen gost. Često obilazi naše crkve i manastire, pa i svoje vojnike vodi da obilaze srpske svetinje da bi ih upoznao sa srpskom tradicijom i kulturom. Međutim, shodno pravilima rotacije na devet meseci, on bi sredinom novembra trebalo da dobije naslednika na mestu zapovednika Bondstila - kaže Radulović za Alo i dodaje:

- Što se tiče situacije na Kosmetu, kaže da je mnogo bolja u odnosu na to kakva je bila pre pet ili deset godina, ali naravno da i dalje ima tenzije i sporadičnih incidenata. Krivo mu je što se u medijima više pažnje ne posvećuje dobrim stvarima, u situacijama kada Albanci i Srbi sarađuju.