VLADIMIR ARSENIJEVIĆ ZAPUŠIO USTA OPOZICIJI: Nije gore, bolje je nego devedesetih


IZVOR: M. S. - 17.07.2018 | 04:53


Književnik Vladimir Arsenijević tvrdi da su neumesne i netačne tvrdnje opozicije da je situacija u Srbiji gora nego što je bio slučaj devedesetih, te da je situacija u državi mnogo bolje nego što je to bio slučaj u godinama kada je Srbija bila pod sankcijama i kada je bombardovana.

Foto: Tanjug

Vladimir Arsenijević, književnik

Takva poruka višestruko nagrađivanog pisca koji se u svojim romanima upravo bavio temama koje su morile Srbiju početkom devedesetih godina jeste odgovor opoziciji i svima koji u poslednje vreme pričaju da se u Srbiji živi gore i teže nego tokom ratnih godina, kojih se nerado sećamo.

- Ja ne volim tu priču da je danas gore nego devedesetih jer zaista nije gore nego devedesetih, drugačije je, ali je mnogo bolje nego devedesetih. I ko god to ne razume, ne razume našu stvarnost danas, ali ne razume ni našu prošlost - rekao je Arsenijević za N1.

U redu je da kukamo, ali je neprijatno porediti našu stvarnost sa iskustvima koja smo imali u nedavnoj prošlosti

Vladimir Arsenijević, književnik

Njegov novi roman "Ka granici", čija je priča smeštena u oktobar 1992. godine, upravo nas podseća na vreme kada je Srbija bila u izolaciji i pod sankcijama, na osnovu čega je Arsenijević i povukao paralelu sa aktuelnom političkom situacijom u našoj državi.

- Dakle, u redu je da mi kukamo i da smo nezadovoljni našom stvarnošću, u redu je da se bunimo, ona ima jako mnogo problema, ali je neprijatno porediti je sa nekim iskustvima koje smo imali u nedavnoj prošlosti - rekao je Arsenijević za N1.

Pisac je istakao da je apsolutna izolacija, koja nas je tada zadesila, bila "strašna", zbog čega nema nikakvog opravdanog razloga porediti se sa današnjicom.