IMAM DOKAZE! Posle oslobađajuće presude JSO, Šešelj traži obnovu postupka za ubistvo Đinđića


IZVOR: Tanjug - 13.07.2018 | 15:42


Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je danas će se zajedno sa odbranom osuđenih za ubistvo premijera Zorana Ðinđića založiti za ponavljanje krivičnog postupka u tom slučaju, tvrdeći da je tu bilo bitnih kršenja Zakona o krivičnom postupku i da za to ima dokaze.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vojislav Šešelj

- Suđenja su bila režirana, nameštena i te presude ne mogu da opstanu. Nata Mesarović nije mogla biti predsednik sudskog veća (Posebnog odeljenja Okružnog suda) u tom slučaju, jer je prethodno bila izbrana za sudiju Vrhovnog suda, a onda joj je Vida Petrović Škero (predsednica Vrhovnog suda) dala rešenje na godinu dana da radi u Okružnom sudu - rekao je Šešelj novinarima ispred Specijalnog suda.

Posle godinu dana, kako je naveo, Mesarovićka je morala da se vrati u Vrhovni sud, a umesto toga je nastavila da radi.

- Dakle neregularna osoba je vodila postupak do kraja i donela presudu - rekao je Šešelj i dodao da je u istom slučaju od Zvezdana Jovanovća iznuđeno da potpiše lažno priznanje ubistva Ðinđića, a koje je potpisala i advokatica Vesna Radomirović koja nije prisustvovala tom saslušanju.

On smatra da je Radomirovićeva na taj način počinila "teško krivično delo".

- Ona će u zartvor, a postupak se mora obnoviti - rekao je lider SRS i dodao da ima još mnogo drugih dokaza u prilog osuđenih.

Što se tiče oslobađajuće presude propadnicima JSO on je ocenio da je sud doneo jedinu moguću odluku, kao što je i očekivao.