VUČIĆ: Srbija nikada nije tražila besplatne ručkove


IZVOR: Tanjug - 22.06.2018 | 17:05


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ne traži nikakve "besplatne ručkove", kao što je to rekao slovenački poslanik u Evropskom parlamentu Ivo Vajgl, već samo da se meri ono što radimo.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Rumen Radev i Aleksandar Vučić

U debati o nacrtu izveštaja o Srbiji, koji je poslanicima Spoljnopolitičkog odbora predstavio izvestilac za Srbiju, predstavnik grupe liberala i demokrata Ivo Vajgl najavio je veliki broj amandmana na tekst i rekao da srpske vlasti moraju da znaju "da ih mi ne pozivamo na besplatan ručak, već da moraju da se usklade sa standardima i vrednostima EU".

- Niko nikad i nije dobio nikakav besplatan ručak od njih. Mi to nikada nismo dobijali niti tražili. Jedino što tražimo jeste da se meri ono što radimo - kazao je on u Dimitrovgradu, gde je boravio zajedno sa bugarskim predsednikom Rumenom Radevim.

Biće teško u nedelju na razgovorima u Briselu, ali borićemo se za našu zemlju i narod

Predsednik države istakao je da je Srbija uvek davala besplatne ručkove, večere, a nije ni u bivšoj Jugoslaviji od njih dobijala besplatne ručkove.

- Što se Vajgla tiče, zovem ga ja na besplatan ručak. Može da dođe, kada oni već ne zovu nas. Mi na njihove nismo nikada računali - poručio je Vučić.

Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, koji će se održati u nedelju u Briselu, šef države ocenio je da će Beograd braniti poziciju Srbije, boriti se za svoju zemlju i narod i zalagati se za kompromis.

- Biće teško, ali biće to još jedna prilika da se čuje naša pozicija, još jedna prilika za borbu za našu zemlju i narod, uz poštovanje druge strane i uz želju da se postigne rešenje - naglasio je Vučić.