DOLAZAK KOJI ĆE SE PAMTITI: "Anđeli pakla" sutra stižu u Srbiju


IZVOR: Republika - 28.05.2018 | 12:01


Sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza (JASA) Zoran Gligorijević izjavio je danas Tanjugu da će Jagodina od motorista "Anđela pakla" (Hells Angels), koji ove sedmice imaju godišnji skup u Jagodini, zaraditi nekoliko miliona evra i pozvao je građane da pokažu tradicionalno gostoprimstvo.

Foto: twitter.com/GangstersIncWeb

Anđeli pakla

- Bajkeri dolaze sutra, njih oko 1.200 na motorima, a sa porodicama biće ih oko 2.000. Stižu iz zemalja Evrope, Amerike, Kanade, Australije i Novog Zelanda a jedna posada dolazi iz Egipta, što značiu imati i prestavnike iz Afrike - rekao je Gligorijević.

Skup se održava na terenima JASE, u Akva parku i Sportskoj hali će imati program, na parkiralištu ispred Sportske hale i Akva parka biće prakirani motori. 

Taj prostor biće ograđen u visine dva metra, u dužini 1.800 metara, istakao je Gligorijević. 

Udarni dani okupljanja su 31.maja i 1.juna, a 3.juna se pakuju i odlaze, naveo je on.

Program u Akva parku uz kupanje, sunčanje i muziku održavaće se po danu, a noću u Sportskoj hali. Taj prostor je samo za članove bajkera, pristup drugim građanima nije moguć. Pojedinci ili grupe mnotorista moći će otići da razgledaju grad, popiju piće...

Foto: ST/N. MANDIĆ

Jagodina ima iskustva u organizaciji ovako velikih skupova, a za ovaj smo već desetak dana u stalnom kontaktu sa prestavnicima Srpskog ogranka "Anđela pakla" koji su i tehnički domaćini skupa, istakao je Gligorijević. 


O ishrani učesnika skupa briniće Preduzeće "Alfa" iz Jagodine a o higijeni, zaposleni JASE, JKP "Standard", firma "Porr Weber", dodao je Gligorijević. 

- Obebeđenje skupa je višestepeno tokom 24 sata, u objektima i okolo njih. Oko objekta biće pripadnic žandarmerije i policije, a predstavnici BIA, danas su ovde na postavljanju bezbedonosnih kamera i ostalog. Ništa nije prepušteno slučaju, iako se radi o ljudima od kojih ne preti amabaš nikakva opasnost - istakao je Gligorijević.

U Kulturno zabavnom programu, uz strane i domaće muzičke grupe, učestvoaće i KUD "Kablovi" iz Jagodine i Ansambl Fakulteta Pedagoških nauka iz Jagodine.

Kada je reč o smeštaju, pre više od pola godine, uz hotele u Jagodini, rezervisani su hotelski kapaciteti u Paracahinu, Chupriji, Kragujevcu, Despotovcu, naveo je Gligorijević. 

- Jagodina, bajkerima i njihovim porodicama, ima šta pokazazti, i Jagodina će ove sedmice biti najposećeniji grad u Srbiji. S ovim skupom Jagodina će turistički i finansijski profitirati - rekao je Gligorijević. 

On je pozvao Jagodince da motoriste "prihvate kao i sve ostale turiste, da se lepa slika o Jagodini i Srbiji, prenese širom sveta". 

S obzirom na različite komentare o "Anđelima pakla", predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, izjavio je Tanjugu da oni "ne dolaze u Jagodinu da razbijaju izloge".

- To su bogati, ugledni ljudi, neki sa motorima od 80.000 do 100.000 evra, dolaz sa porodicama, da se opuste i uživaju tih nekoliko dana - rekao je Marković.

Građani ne treba da se plaše ljudi među kojima je 15 milijardera, više od 300 vlasnika velikih firmi i dobro su došli u Jagodinu i Srbiju, preneće ime Jagodine i Srbiju širom sveta, ocenio je Marković.