MACURA NAPUSTILA "DOSTA JE BILO": Ni ''D'' od demokratije!


IZVOR: Tanjug - 12.04.2018 | 11:24


Poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura, koja je nedavno objavila da će se kandidovati za predsednicu pokreta Dosta je bilo, rekla je danas novinarima u parlamentu da je izašla iz tog pokreta.

Foto: youtube.com/ Dosta je bilo - Saša Radulović

Tatjana Macura

Kao razloge, Macura je navela to što nije povučena odluka da se u organizaciju vrate nedavno "sramno izbačene" kolege putem onlajn sednice, kao i zbog činjenice da nije organizovan Glavni odbor koji se "izgleda nikada neće ni održati".

- I sam izborni proces je bio takav da bi mu pozavideli i mnogi ozbiljniji manipulatori. Imajući u vidu da smo i sami kritikovali izborne procese, doživeli smo to da unutar jedne organizacije koju smo gradili, nema ni ''d'' od demokratskog procesa - rekla je Macura.

Kaže da njena kandidatura nikada nije bila prosleđena članstvu, te da rukovodstvo u ostavci nije zaista ni želelo da podnese ostavku.

- Donela sam tešku odluku da napustim Dosta je bilo - rekla je ona.

Nije precizirala da li će u Skupštini Srbije delovati kao samostalna poslanica, navodeći da za sada to pitanje ostavlja kao "nedefinisano".

- Mislimo da ćemo se radije upustiti u organizaciju nečeg novog - rekla je Macura, koja se pred novinarima pojavila sa Vladimirom Ðurićem i Aleksandrom Stevanovićem, koji su nedavno isključeni iz stranke.