DA LI JE OVO REALNO? Žena odlučila da vozi trotoarom, jer ne može da čeka - pešaci joj se sklanjaju dok ona jurca! (VIDEO)


IZVOR: Republika/A.K.G. - 16.04.2024 | 20:21


Bahata vožnja jedne žene, šokirala je korisnike društvenih mreža!

Foto: instagram/printscreen/nishnocu_oficijalni
DA LI JE OVO REALNO? Žena odlučila da vozi trotoarom, jer ne može da čeka - pešaci joj se sklanjaju dok ona jurca! (VIDEO)

Neverovatan snimak koji je objavljen na društvenoj mreži Instagram, na profilu "
nishnocu_oficijalni", prikazuje vozača koji se bahato ponaša na ulicama Niša.

Naime, na video-zapisu se vidi kako vozač, umesto da sačeka komunalce da završe svoj posao, odlučuje da ih obiđe vozeći se trotoarom

- Ma ko će be čeka, si normalan - uz tu rečenicu objavljen je snimak nestrpljivog vozača.

Ne razmišljajući o pešacima, koji su se u strahu sklanjali sa trotoara kako bi je propustili, ona je projurila niz ulicu.
 

Vožnja trotoarom je postala sve češća pojava u urbanim sredinama širom sveta. Ovaj trend je posebno izražen u gradovima sa gustim saobraćajem, gde vozači pokušavaju da izbegnu gužvu na putevima. Međutim, ovo ponašanje predstavlja ozbiljnu pretnju za pešake i stvara niz problema u gradskom saobraćaju.

Kretanje vozila po trotoarima povećava rizik od saobraćajnih nesreća, posebno za pešake i bicikliste. Trotoari su namenjeni isključivo pešacima i njihova vožnja od strane motornih vozila dovodi do ugrožavanja bezbednosti pešaka, naročito dece i starijih osoba.

Pored ugrožavanja života pešaka, vožnja po trotoarima takođe dovodi do oštećenja infrastrukture. Teška vozila mogu da oštete ivičnjake, trotoarske ploče i zelene površine duž trotoara, što dodatno opterećuje gradski budžet za održavanje.

Prisustvo vozila na trotoarima stvara neprijatnosti za pešake koji se osećaju nesigurno i ugroženo. Ovo može dovesti do smanjenja korišćenja javnih pešačkih prostora, što nije u skladu sa ciljevima održivog razvoja urbanog okruženja.

Vožnja po trotoarima takođe povećava zagađenje vazduha u urbanim sredinama. Korišćenje motornih vozila na mestima gde to nije dozvoljeno dovodi do povećane emisije štetnih gasova i čestica, što negativno utiče na kvalitet vazduha i zdravlje građana.

BONUS VIDEO