ŠEŠELJ: Iz vlade izbaciti ZORANU I LONČARA!


IZVOR: Tanjug - 26.03.2018 | 10:23


Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da bi prilikom rekonstrukcije iz Vlade Srbije trebalo da bude "izbačena" potpredsednica Zorana Mihajlović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ali i drugi koji pokazuju da im je "EU draža od otadžbine".

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Vojislav Šešelj

Šešelj je novinarima u skupštini rekao da se mora voditi računa da rekonstrukcija bude "temeljita", jer se priprema u osetljivom političkom trenutku i dodao da sa nestrpljenjem ocekuje sednicu na kojoj će se raspravljati o rekonstrukciji na kojoj će, kako kaže, da iznese šta ima o pojedinim ministrima.

- Iz vlade, pre svega, treba da se izbace strani agenti, oni koji po svoje mišljenje odlaze u zapadnjačke ambasade, koji su peta kolona i koji godinama tako deluju. U kritičnim momentima oni mogu odigrati ulogu ''trojanskog konja'' ako se zateknu u vladi - rekao je Šešelj.

Precizirao je da misli na Zoranu Mihajlović i Zlatibora Lončara, kao i na još neke koji pokazuju da im je EU draža od otadžbine, budućnosti svog naroda i nacije.

Neke ministre, kako kaže, treba smeniti zbog nespospobnosti, a neki će, dodaje, otići zbog bolesti.

Ocenjujući da je vladajuća partija do sada vodila računa da ima i prozapadne i proruske ministre zbog "ravnoteže", Šešelj kaže da je prošlo vreme "sedenja na dve stolice".