Skupština plaća radikalima 20 miliona na ime nadoknade?!


IZVOR: Tanjug - 20.03.2018 | 07:58


Skupština Srbije moraće bivšim poslanicima Srpske radikalne stranke da isplati oko 20 miliona dinara na ime dnevnica i regresa koji su ukinuti 2009. godine, ako Apelacioni sud potvrdi presudu koju je u njihovu korist doneo Prvi osnovni sud, pišu današnje "Večernje novosti".

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Sud je presude doneo na osnovu tužbi nekadašnjih parlamentaraca SRS protiv zakonodavnog doma, zaključivši da odluka Administrativnog odbora da poslanicima ukine dnevnice za dolazak na sednice, kao i regres, nije u skladu sa Zakonom o Narodnoj skupštini.

Pravni tim "doma poslanika" se žalio i sada se čeka stav Apelacionog suda, kao poslednje instance, navodi beogradski list uz napomenu da, ukoliko parlament izgubi slučaj, moraće da plati i troškove suđenja.

Inače, 20 radikala je presavilo tabak i zahtevalo da im se nadoknade dnevnice i regres, za period od aprila 2009. do maja 2012. godine.

U zavisnosti od toga koliko su bili redovni na zasedanjima, pojedinačno su tražili od oko 600.000 do milion dinara za dnevnice, plus po 100.000 na ime regresa, navode "Novosti".