DEČAK IZ KOSOVSKE MITROVICE NAPISAO PISMO DEDA MRAZU: Srce će vam se slomiti, dok druga deca hoće igračke, ovaj mališan želi samo OVO


IZVOR: Republika/A.N. - 01.01.2024 | 21:33


Pismo devetogodišnjeg dečaka iz Kosovske Mitrovice Deda Mrazu

Foto: Instagram/БУНТ је стање духа, NEmanja Pančić
DEČAK IZ KOSOVSKE MITROVICE NAPISAO PISMO DEDA MRAZU: Srce će vam se slomiti, dok druga deca hoće igračke, ovaj mališan želi samo OVO


Na društvenim mrežama nedavno se proširilo pismo devetogodišnjeg dečaka iz Kosovske Mitrovice, upućeno ni manje ni više nego Deda Mrazu. U moru želja za igračkama i poklonima za Novu godinu, ova dečakova želja se izdvojila - on želi samo da ostane u Kosovskoj Mitrovici. Pismo je dirnulo mnoge korisnike društvenih mreža, te su ga delili i komentarisali širom interneta.

U pismu, dečak se direktno obraća Deda Mrazu i iznosi svoju jednostavnu, ali duboku želju da ostane u svom rodnom gradu.

"Dragi Deda Mraze, moja novogodišnja želja je da ostanem u K. Mitrovici. Svima si ispunjavao želje, možeš li i meni. Hvala na svemu", stoji u dirljivim rečima koje je ovaj mališan uputio čarobnjaku sa Severnog pola.

 

 


Osim reči, dečak je priložio i crtež koji dodatno naglašava težinu njegove želje. Na crtežu je nacrtan on sam, očigledno tužan i uplakan, pored automobila. Ovaj dodatak pismu dodatno je ganuo ljude, jer je dečak na jednostavan način uspeo da prenese svoje emotivno stanje i koliko mu je stalo da ostane u svom domu.

Ova priča je podsetnik koliko su želje dece često jednostavne i iskrene, i koliko su neki ljudi suočeni sa teškim životnim odlukama. Nadamo se da će ovo pismo dopreti do Deda Mraza i da će se dečakova želja ispuniti na najbolji mogući način.

Reakcije na društvenim mrežama

Nakon što je pismo ovog dečaka postalo viralno, korisnici društvenih mreža su masovno delili njegovu poruku i izražavali podršku. Mnogi su se emotivno odazvali na ovu potresnu priču, ističući koliko je važno da se deca osećaju sigurno i srećno u svom okruženju. Takođe, mnogi su iskazali nadu da će se dečakova želja ostvariti i da će pronaći mir i sreću tamo gde mu je srce.


Ova priča još jednom naglašava koliku ulogu imaju porodica i lokalna zajednica u životu dece. Podrška koju deca dobijaju od svojih najbližih može imati dubok i trajan uticaj na njihovu dobrobit i sreću. Upravo zato je važno da se ovakve priče čuju i da se pruži podrška deci koja se suočavaju sa teškim situacijama.

Kroz ovo pismo, mališan nas podseća da je sreća često povezana sa jednostavnim stvarima - ljubavlju, sigurnošću i pripadanjem. Njegova hrabrost da izrazi svoje emotivno stanje u pismu Deda Mrazu zaslužuje divljenje i pažnju, te bi trebalo da nas podstakne da budemo osjetljiviji na potrebe dece u našim zajednicama.

 

 

BONUS VIDEO