(FOTO) DIPLOMATSKI POEN: Daćić Mičelu uručio izjavu američkog predsednika Vudru Vilsona o Kosovu


IZVOR: Tanjug - 13.03.2018 | 20:07


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom koji boravi u Beogradu u okviru svoje prve posete regionu od kad je preuzeo aktuelnu funkciju.

Foto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ

Ves Mičel i Ivica Dačić

U razgovoru su razmatrane teme koje se tiču regionalne stabilnosti, evropskog puta Srbije, kao i nastavka Briselskog dijaloga. 

Dačić ukazao je da cenimo podršku SAD i izrazio interes da se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa razvija i u budućnosti, naročito kada se obeležava 100 godina od kada je, u znak savezništva sa Srbijom, podignuta srpska zastava na Beloj kući. 

Foto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ

Poklon za gosta iz SAD

Sagovornik je istakao da Sjedinjene Američke Države Republiku Srbiju posmatraju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu. Mičel ukazao je da SAD kontinuirano podržavaju evropski put Srbije i ostvarivanje napretka u okviru Briselskog dijaloga. 

Foto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ

Tekst iz Njujork Tajmsa

U cilju oživljavanja tradicionalno savezničkih veza i prijateljskih odnosa, kao i daljeg intenziviranja saradnje i međusobnog razumevanja,  Dačić je Mičelu uručio izjavu američkog predsednika Vudrou Vilsona o Kosovu, povodom Vidovdana, pod naslovom "Slavimo Kosovo kao Dan časti" iz Njujork tajmsa od 19. juna 1918. godine.