ZORANA KRITIKUJE ĐORĐEVIĆA: Neprimereni citati povodom 8. marta


IZVOR: Tanjug - 08.03.2018 | 16:38


Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, koje vodi potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, smatra neprimerenim citat koji je ministar Zoran Ðorđević danas "poklonio" ženama Srbije povodom 8. marta.

Foto: Tanjug/J. PAP

Ponovo se ne slaže sa kolegom: Zorana Mihajlović

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka o socijalna pitanja danas je bio domaćin nacionalne konferencije "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne građanke Srbije", a nakon uvodnih reči na tom skupu obratio se ženama i, kako je rekao, iskoristio priliku da pročita nekoliko citata Jovana Dučića i Ive Andrića posvećenih ženama, a na koje se osvrće Koordinaciono telo.

Iz Koordinacionog tela poručuju ministru da je nedopustivo da bilo ko kaže da su žene sklone da se predaju i onima koji su im "fizički nemili", ili da žene vole bogataše, jer su one sirote ili, pak, da se žene pametnih boje, a da podležu jačem umesto lepšem i umnijem.

U saopštenju dostavljenom medijima iz kabineta Mihajlović, navodi se da nije reč o ocenjivanju umetničke vrednosti dela Jovana Dučića.

- Ovakve reči ne samo da vređaju sve žene u Srbiji, već nanose štetu borbi za rodnu ravnopravnost kojoj smo ozbiljno posvećeni - smatra Koordinaciono telo, koje apeluje na sve građane i građanke, a posebno na one koji su na mestima gde se donose odluke o boljem životu svih nas, da se uzdrže od neprimerenih komentara i svojim primerom i delima pokažu da se istinski zalažu za društvo u kojem će i žene i muškarci imati jednaka prava i mogućnosti.