OVO JE NOVI MINISTAR PRIVREDE: Bogata biografija Slobodana Cvetkovića


IZVOR: Republika - 06.09.2023 | 12:37


Poslanici Skupštine Srbije su za novog ministra privrede izabrali Slobodana Cvetkovića, koga je na tu funkciju predložila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Foto: Printscreen/www.youtube.com/RTVojvodine
OVO JE NOVI MINISTAR PRIVREDE: Bogata biografija Slobodana Cvetkovića

Novi ministar privrede, koji je danas položio zakletvu, rođen je u Novom Sadu 1974. godine, a karijeru je počeo na novosadskom Fakultetu za preduzetni menadžment, kao menadžer fakulteta "BK" Univerziteta.

Cvetković je bio direktor Javnog preduzeća "Sportski centar" u Beočinu, a od 2004. do 2012. godine pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine, kada je rukovodio Sektorom za informacione sisteme i elektronske medije. 

Od marta 2013. godine, radio je kao pomoćnik direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo "NS seme". 

Odlukom Vlade Srbije 31. jula 2014. godine imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije.

U novembru 2014. godine, imenovan je za Generalnog direktora Novosadskog Sajma.

Od 2007. godine član je i funkcioner Socijalističke partije Srbije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić naglasila je juče da njen predlog nije slučajan posebno kada se zna da nam predstoji organizacija velike manifestacije EXPO 2027, a Cvetković kao neko ko je dugo vodio Novosadski sajam ima veliko znanje i iskustvo u organizaciji velikih manifestacija.

Za vreme Cvetkovićevog desetogodišnjeg vođenja sajma Novosadski sajam se razvio u renomiranu kompaniju u oblasti sajamske industrije, rekla je ona i dodala da se na izloži EXPO očekuju izlagači iz više od 97 zemalja.