INTERVJU, ALEKSANDAR ANTIĆ: Beograd će voditi SNS i SPS!


IZVOR: Tanjug - 27.02.2018 | 18:17


Posle gradskih izbora 4. marta prestonicu će voditi naprednjaci i socijalisti, uveren je Aleksandar Antić, kandidat koalicije SPS - JS. U intervjuu za Srpski telegraf najavio je projekte koji će unaprediti život u prestonici i projekat stimulisanja mladih da stečena znanja primene u svom gradu u kome će moći dobro da žive.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Uveren u pobedu: Aleksandar Antić

Kažete da ćete omogućiti ljudima da opet dobro žive od svog rada. Kako planirate da sprovedete taj plan?

U Beogradu je 40 odsto domaće ekonomije i jedna trećina zaposlenih u Srbiji. Beograd je, dakle, srce našeg ekonomskog života, i to daje dodatnu odgovornost lokalnoj samoupravi. Iako znamo da grad ne može da reši sve probleme u ovoj sferi, spremili smo niz inicijativa i projekata čiji je cilj da stimulišu pre svega mlade, da znanje i veštine koje su stekli tokom obrazovanja primene u svom gradu. Pomenuću samo mogućnost plaćene profesionalne prakse u javnim službama i drugim sistemima, koja će omogućiti mladim stručnjacima da što pre dođu i do praktičnih znanja i naravno do sopstvene zarade. Podrška mladima, kada je reč o preduzetništvu i zapošljavanju, jeste prostor gde grad može i mora da se iskaže i mi smo na to spremni. Pratimo i svetska iskustva u ovoj oblasti jer je stimulisanje zapošljavanja mladih svetski trend za rešavanje svetskog problema.

Posebnu strast gajim prema poslovima vezanim za Beograd

Ukoliko dobijete dovoljno glasova, da li ćete napustiti Vladu i vratiti se u gradsku vlast?

- Potpuno sam posvećen svojim dužnostima u Vladi Srbije, u jednom od najkompleksnijih resora, ali nije nikakva tajna i da veliku zainteresovanost i posebnu strast gajim prema poslovima vezanim za Beograd. Ostavićemo za period posle izbora razgovore među koalicionim partnerima oko konkretnih personalnih rešenja. U ovom momentu najvažnije je da što više Beograđana upoznamo sa našim planovima i idejama za budućnost Beograda.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Budući gradonačelnik?! Aleksandar Antić

Naglasili ste da besplatnih vrtića neće biti za one koji voze poršee. Za koga će biti i šta još može da bude besplatno?

- Grad će nastaviti da širi mrežu predškolskih ustanova, naročito u rubnim područjima, a nastaviće i sa podrškom kada je reč o ceni vrtića. Pri tome moramo pažljivo da gledamo i socijalno stanje roditelja, da nam se ne bi dogodilo da bez podrške ostane neko kome je ona neophodna. Imati porše nije ništa loše, naprotiv, ali uz takav auto ne ide i subvencionisana cena za vrtić.

Imati porše nije ništa loše, ali uz takav auto ne ide subvencionisana cena za vrtić

Sa kim želite u koaliciju posle izbora?

- Srpska napredna stranka je naš višegodišnji veoma pouzdan partner, sa kojim ostvarujemo zajedničku viziju boljeg i lepšeg Beograda. Ne nameravamo da to menjamo ni posle 4. marta.

Ko ne dolazi u obzir?

- Savez SPS i Jedinstvene Srbije sa SNS biće sasvim dovoljan za formiranje nove gradske uprave, u to sam uveren.

Dačić je poručio da ne smete da izdate Beograđane. Šta vi poručujete građanima prestonice?

- Ovaj tim ne može da izneveri svoje sugrađane, u to sam siguran. U to su se uverili svi oni koji su nam i do sada ukazivali poverenje i u razgovoru tokom kampanje video sam veliku energiju među Beograđanima da se započeti poslovi nastave i da se krene u nove razvojne projekte. Dovoljno je da se građani osvrnu oko sebe i vide šta je urađeno, koliko ima novih saobraćajnica, zelenih površina, pešačkih zona, sportskih terena, novih autobuskih linija... To nije došlo samo od sebe, to je rezultat rada jedne vredne i odgovorne gradske uprave, koja traži podršku za nastavak dinamičnog razvoja našeg grada.