ŠEŠELJ PROGNOZIRA: Srbija nikad neće biti članica EU


IZVOR: Tanjug, Republika - 23.02.2018 | 13:37


Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je ubeđen da Srbija nikada neće postati članica Evropske unije.

Foto: youtube.com/Mister President


- Ja sam ubeđen da Srbija nikada neće postati članica EU. Ona će biti tretirana kao lovište, kao mesto odakle se izvlače sirovine, devize. Oni nas drže u ovakvom stanju dobrog tržišta, gde svoje robe plasiraju bez ograničenja, i kao jeftinu radnu snagu - rekao je Šešelj gostujući na TV Pink.

Prema njegovim rečima, svi zvaničnici koji dolaze sa Zapada prete, ucenjuju i daju lažna obećanja i dodao da od svih zvaničnika koji su posetili Srbiju u poslednje vreme najviše ceni posetu ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova.

- Poseta Lavrova je došla u pravom trenutku, s obzirom na pritiske spolja. Predstavlja izraz maksimalne solidarnosti Rusije sa Srbijom, pružanje oslonca - ocenio je Šešelj.

Govoreći o dijalogu između Beograda i Prištine, Šešelj kaže da bi Srbija trebalo da traži učešće Rusije u tom dijalogu, navodeći da je teza srpskih radikala da se Rusija uključi kao "sila zaštitnica".

- Ne može se bez EU doneti definitivna odluka, ali u međuvremenu EULEKS radi svoje na terenu. Ono što je trebalo da znači ustupak Srbima, od toga nema ništa, a Albanci neće odustati od svog cilja, sa njima nema definitivnog dogovora dok se velike sile međusobno ne usaglase - naglasio je Šešelj.


Istakao je da bi Srbija trebalo što pre da donese odluku da se ruskom osoblju u Srpsko-ruskom centru za humanitarne intervencije u Nišu da diplomatski status.

- Centar je čisto humanitaran i to su pokazale i delegacije stranih ambasada koje su tamo boravile - istakao je lider radikala.