MIHAJLOVIĆEVA: Ana Brnabić da odluči da li ćemo dobiti moderan Zakon


IZVOR: Tanjug - 21.02.2018 | 09:36


Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da premijerka Ana Brnabić treba da odluči da li će Srbija dobiti moderan Zakon o rodnoj ravnopravnosti.

Foto: Tanjug

Zorana Mihajlović

- Da li ćemo dobiti Zakon o rodnoj ravnopravnosti i kakav će on da bude i da li će da bude moderan, mislim da je to odluka na najboljoj od nas, a najbolja od nas je ona koja trenutno vodi vladu, gospođa Brnabić - rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je dodala da je "možda fer da žena odluči" o tom zakonu.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost je, odgovrajući na pitanja novinara u Metropolu, kazala da Brnabić treba da odluči da li ćemo imati moderan zakon i da li stvarno idemo u Evropu i da li stojimo na Zakonu iz 2009. koji nikada nije primenjen i zbog kojeg imamo kao rezultat na desetine ubijenih žena.

- Ako je naš starteški cilj da idemo prema EU, onda je to moderan zakon koji ima i podršku Brisela i treba da se nađe na raspravi u parlamentu gde će svi poslanici moći da se izjasn - kazala je Mihajlović.

Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti od prošle jeseni zaglavljen je u polemici između predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zorana Đorđevića.