RUSI OTKRILI KO JE UBIO OLIVERA


IZVOR: Republika - 20.02.2018 | 20:00


Atentat na Olivera Ivanovića izvela su dvojica operativaca, pripadnika islamske države iz grupe Lavdrima Muhadžerija, poznatog kao Kapetan Lav iz Kačanika, utvrdili su ruski obaveštajci koji su izveštaj o tome dostavili srpskim službama, saznaje Srpski telegraf od izvora iz bezbednosnih struktura. Muhadžerija su nedavno u Siriji ubili upravo Rusi, dok njegova grupa godinama deluje na Kosovu.

Foto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

Oliver Ivanović

- Iako su oni povukli obarač, zločin su organizovali zajedno sa američkim obaveštajcima, za koje se u izveštaju navodi da imaju tajnu bazu u cementari u Kačaniku, a pomogla su i trojica Srba - podaci su koji su došli specijalci iz Moskve.

O motivima ubistva preksinoć je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji nije odbacio mogućnost da je nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića Srbin ili Albanac, ali je i upozorio da je cilj Albanaca sa KiM da uđu na sever pokrajine i da će svaki razlog tražiti da to urade (pogledaj okvir).

Šta je sve Srpski telegraf ekskluzivno saznao o ubistvu Ivanovića?

Šta se događa sa porodicom Marjanović?

Šta se događa u svetu politike pred izbore? Šta ima novo u svetu, sportu, na estradi i u Zadruzi?

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja, pročitajte u Srpskom telegrafu u izdanju za 21. februar, kao i na sajtu Republika.rs.

Foto: Srpski telegraf

Srpski telegraf