HAPŠENJE SRBINA NA KIM BILO IZUZETNO BRUTALNO! Milenkovićev advokat: Nema zbog čega da odgovara, ali njima dokazi nisu potrebni, rade po svome!


IZVOR: Republika - 14.06.2023 | 11:35


Hapšenje je bilo sa ciljem da se zastraši zajednica, ocenio Milenkovićev advokat.

Foto: Printskrin/Kosovo Online
HAPŠENJE SRBINA NA KIM BILO IZUZETNO BRUTALNO! Milenkovićev advokat: Nema zbog čega da odgovara, ali njima dokazi nisu potrebni, rade po svome!

Advokat Nebojša Vlajić rekao je danas da je hapšenje trenera kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice Miluna Milenkovića Luneta bilo izuzetno brutalno i spovedeno ne samo sa ciljem da se uhapsi pojedinac nego i da se zastraši zajednica.

Vlajić je za Tanjug naveo da je juče obišao Milenkovića, kao i da je tražio od javnog tužioca da predstavi dokaze na osnovu kojih se tereti uhapšeni, ali da se to nije dogodilo.

- Milun apsolutno nije uradio ništa loše i on nema zbog čega da odgovara. Javni tužilac i političari u Prištini nikako ne shvataju da je pravo građana da učestvuju u protestima. Naravno protesti ne treba da budu nasilni, niti su ovi protesti bili te vrste niti je to ono što može da ih karakteriše. Ali čak i ako ste prisutni na licu mesta to vas ne čini učiniocem ukoliko niste uradili ništa loše - objasnio je Vlajić.

Vlajić je naveo da danas ili sutra mora da se održi sednica za određivanje pritvora Milenkoviću pred nadležnim sudijom osnovnog suda u Prištini i da će tada ponovo tražiti da se izlože dokazi za njegovo hapšenje.

- Gledajući svoju praksu u prethodnim mesecima i godinama u sličnim slučajevima njima dokazi nisu potrebni, oni rade po svome, spovode zakone onako kako misle da treba, što je potpuno antidemokratski - rekao je Vlajić.

Vlajić je objasnio da Milenkovića terete za tri krivična dela - terorizam, napad na lica pod međunarodnom zaštitom i nasilno ugrožavanje ustavnog uređenja i da prema navodima javnog tužioca ta krivična dela proističu iz događaja od pre nekoliko meseci ispred kancelarije izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici i iz građanskog protesta koji je održan pre oko dve nedelje u Zvečanu.

BONUS VIDEO: