I DANAS ĆE PADATI SNEG! Upaljen narandžasti meteo-alarm na ovom području!


IZVOR: Republika - 21.01.2023 | 07:16


Sneg nastavlja da pada i danas.

Foto: Tanjug/J. ILIĆ
I DANAS ĆE PADATI SNEG! Upaljen narandžasti meteo-alarm na ovom području!

U Srbiji je jutros u 6 sati najniža temperatura izmerena na Zlatiboru, gde je bilo minus šest stepeni Celzijusa.

Na Kopaoniku i Crnom Vrhu bilo je minus četiri stepena, pokazuju podaci RHMZ-a. Najtopliji je Negotin sa dva stepena, a slede Beograd, Kragujevac, Smederevska Palanka i Veliko Gradište, gde je izmeren jedan stepen.

Umeren sneg pada na Zlatuboru, Kopaoniku i u Loznici, a slab sneg u Beogradu, Valjevu Kraljevu i Požegi.

Maksimalna temperatura od 1 do 5, a na jugu Srbije lokalno i do 9 stepeni.

RHMZ upozorio na sneg na planinama

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugozapadu Srbije doći do povećanja visine snežnog pokrivača za 10 do 15 centimetara, lokalno i više.

Na području zapadne i jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

Lim u opadanju

Na Limu kod Prijepolja vodostaj je u opadanju i u narednih 12 sati nalaziće se iznad granice vanredne odbrane od poplava, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na Savi kod Šapca vodostaj će 22. januara dostići i prevazići granicu vanredne odbrane od poplava, objavljeno je na sajtu RHMZ-a. Na Ibru kod Raške vodostaj je u stagnaciji sa tendencijom manjeg opadanja i narednih 12 sati će se nalaziti iznad granice vanredne odbrane od poplava.

Na Toplici kod Doljevca i Južnoj Moravi kod Mojsinja tokom 20. i 21. januara vodostaji će se približiti granicama redovne odbrane od poplava. Na Neri kod Kusića vodostaj će tokom 20./21. januara dostići granicu redovne odbrane od poplava.

BONUS VIDEO: