"LOPOVI GOVORE O KORUPCIJI": Orlić oduvao "reciklirane vukove žutog preduzeća"


IZVOR: Tanjug - 27.01.2018 | 16:23


Član predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da Demokratska stranka zloupotrebljava mlade ljude, kiteći ih parolom "antikorupcijski tim", kako bi, za Dragana Šutanovca i Balšu Božovića, iznosili optužbe.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Vladimir Orlić

On je tom izjavom reagovao na osnivanje "antikorupcijskog tima" DS, i naveo da u danu kada se na svetosavskim svečanostima cela Srbija okreće mladima, njihovom obrazovanju, znanju i budućnosti, "tragično žuto preduzeće DS pokazalo šta jedino ume da ponudi mladima - a to je: da lopovi govore o korupciji".

RBV, Heterlend...

Orlić je, u saopštenju SNS, naveo da su Šutanovac i Božović znali razliku između javnih nabavki i javno-privatnog partnerstva, čim su odlučili da današnje optužbe ne iznesu lično, već su ih, dodaje, poput "kukavičjeg jajeta" poturili svojim omladincima. 


- I tako namernu grešku i svesnu neistinu prebacili na njihova neiskusna pleća - smatra funkcioner SNS.

- Koliko su zaista zainteresovani za temu korupcije, stari vukovi zutog preduzeća, skupa reciklirani više puta, a danas u kombinaciji Šutanovac - Živković - Tadić - Božović, trebalo je da svojim omladincima govore o Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za razvoj, Fondu za kapitalne investicije, robnim rezervama, Heterlendu i drugim školskim primerima korupcije - kazao je Orlić. 

Kako dodaje, trebalo je "svoje omladince" svojim ličnim učešćem i neposrednim saznanjima o svim ovim slučajevima, da nauče mnogo o korupciji. 

Replika Terazija, najskuplji mostovi...

- Ništa manje, i da su im pričali o nepreglednom spisku mahinacija u Beogradu, poput rekonstrukcije Bulevara, podzemnih kontejnera, najskupljih mostova na svetu, nabavki softvera i sredstava za javni prevoz, plaćanja kojekakvih plaz-gradova i odrpanih kulisa od ''terazijskih replika'' čija je jedina svrha bila da budu skupo plaćene - istakao je Orlić.

Kako dodaje, bilo bi dobro da Šutanovac, na sopstvenom primeru omladincima DS objasni šta je korupcija i kako se prepoznaje. 

- Konačno, neka objasne svojim omladincima zašto im stranku čitava javnost zove - ''žuto preduzeće''. Biće to odličan zaključak ove lekcije o korupciji u Beogradu i Srbiji - zaključio je Orlić.