ALEKSANDAR ŠEŠELJ: EU od Kosova napravila terorističku "državu"


IZVOR: Tanjug - 26.01.2018 | 13:26


Završnog dana januarskog plenarnog zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, poslanik SRS Aleksandar Šešelj, poručio je da je tzv. Kosovo teroristička organizacija na čelu sa ratnim zločincima i kriminalcima čija je osnovna, kako je rekao, privredna grana, trgovina ljudskih organima otetih i zarobljenih i Srba i Albanaca.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Aleksandar Šešelj

Aleksandar Šešelj, koji je član stalne delegacije Naodne skupštine Srbije u PS SE, podsetio je da je prošlo deset godina od nelegalnog proglašenja nezavisnosti KiM i da su posledice toga vrlo negativne.

- Evropska unija je pomogla kreiranju ove terorističke ''države'' u srcu Evrope i jedan je od njenih glavnih sponzora - rekao je Šešelj mlađi, sin lidera srpskih radikala Vojislava Šešelja.

On je rekao da EU uslovljava Srbiju i da je neće prihvatiti u članstvo ukoliko ne prizna nezavisnost Kosova, te dodao da je to svima jasno.

Aleksandar Šešelj je rekao i da je ponosan jer, kako je kazao, "Srbija nikada neće postati članica Evropske unije, zato što to srpski narod ne želi, niti će ikada prihvatiti nezavisnost lažne države Kosovo".