Prestolonaslednik Karađorđević prisustvuje privatnoj sahrani kraljice Elizabete! ONA GA KRSTILA! (FOTO)


IZVOR: Republika - 19.09.2022 | 17:03


Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvovali su danas u Londonu državnoj sahrani kraljice Elizabete II, a večeras će prisustvovali i službi u kapeli Svetog Ðorđa.

Foto: Printskrin/Instagram/royalserbia
Prestolonaslednik Karađorđević prisustvuje privatnoj sahrani kraljice Elizabete! ONA GA KRSTILA! (FOTO)

Danas je tužan dan za nas kada smo rekli poslednje zbogom mojoj kumi, izuzetnom monarhu koji je neizbrisivo obeležio vreme u kom živimo, kao najduže vladajući suveren Ujedinjenog Kraljevstva - naveo je princ Aleksandar i dodao da je siguran da će kralj Čarls Treći, njegov ujak, biti dostojan sledbenik svoje velike majke.

 

Princ Aleksandar je dodao da je uvren i da će novi kralj istom odanošću i odlučnošću služiti svom narodu i svojoj zemlji kao monarh Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih Krunskih zemalja Komonvelta i da će ga u tome voditi kraljičin izuzetan primer.

 

- Preminula je, ali će sećanje na nju večno živeti, a svi koji smo je poznavali ćemo ga brižljivo čuvati. Zahvalan sam na svim trenucima koje smo zajedno podelili, na njenim ljubaznim i brižnim rečima i na njenoj ljubavi - rekao je Karađorđević.

Kraljica Elizabeta je zajedno sa ocem, kraljem Džordžom VI, bila kuma princa Aleksandra, a krštenje su obavili patrijarh Gavrilo i vladika Nikolaj Velimirović 24. oktobra 1945. godine u Vestminsterskoj opatiji.

Kralj Čarls Treći ujak je princa Aleksandra - njegov otac, princ Filip, pokojni Vojvoda od Edinburga, bio je sin grčkog i danskog princa Andreja, brata grčkog Kralja Konstantina, pradede po majci princa Aleksandra Karađorđevića.

Bonus video: