NEOBIČAN ULOV! Pecao na Šumaričkom jezeru, pa izvukao nešto neočekivano! Odmah je pozvao policiju! (FOTO)


IZVOR: Republika - 31.05.2022 | 11:53


Pecaroš na Šumaričkom jezeru pomoću magneta izvukao iz vode bombu, 100 metaka i pištolj.

Foto: pixabay.com
NEOBIČAN ULOV! Pecao na Šumaričkom jezeru, pa izvukao nešto neočekivano! Odmah je pozvao policiju! (FOTO)

Mladić koji je pecao magnetom na Šumaričkom jezeru pre mesec dana izvukao je iz vode pištolj, sto metaka i bombu. O svemu je obavestio policiju, dao izjavu i predao ono što je pronašao.

Pecanje magnetom podrazumeva pronalaženje metalnih predmeta u vodi korišćenjem izuzetno jakih magneta. Slično pecanju ribe gde imate štap i udicu, ovde je potreban izuzetno jak neodimijumski magnet i konopac. Takođe neizostavni elementi su strpljenje i znatiželja. Za razliku od pecanja ribe, pecanje magnetom mnogo brže donosi rezultate. Veoma brzo se vidi da li ima metala ispod površine vode i da li se magnet lepi za nešto. 

 

 

Pecanje magnetom je zapravo veoma zanimljiv i jeftin hobi na otvorenom kojim svako može da se bavi i koji pruža zaljubljenicima u prirodu i druženje jednu novu vrstu avanture.

Do sada su "ulovi" bili neverovatni, što dokazuje i primer ovog Kragujevčanina, jer mnoge naše reke i jezera ispod površine kriju tajne i misterije. 

Zanimljivo je da, kada pecate ovim malim magnetima, možete privući metalni predmet koji  teži čak 150 kg! Zato je ovaj uzbudljiv hobi sve popularniji u Srbiji.

Pre dve godine se jedna slična scena dogodila na Tamišu kada su pecaroši našli pištolj, delove puške, mnogo ključeva, katanaca, deo tamiškog mosta, ali i jedan vibrator!

BONUS VIDEO: