Od 1. juna POSKUPLJUJE karta za voz "SOKO"! Evo koja je NOVA CENA!


IZVOR: Republika - 26.05.2022 | 18:13


I dalje je moguće kartu kupiti sa dodatnim popustom od 5 odsto.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Od 1. juna POSKUPLJUJE karta za voz "SOKO"! Evo koja je NOVA CENA!

Karta za Soko voz (IC i Rex) od Beograda do Novog Sada od 1. juna koštaće 400 dinara u jednom pravcu, piše Blic.

- Nećemo dozvoliti da dođe do velikog povećanja cena Soko voza, već pristupamo postepenom povećanju cena - navodi se u saopštenju.

Istovremeno, za Regio vozove koji staju na svim stanicama uvodi se mesečna karta kojom đacima i studentima i zaposlenima omogućavamo jeftiniju cenu putovanja nego što je do sada. Cena karte će u ovom slučaju biti 6.874 dinara.

I dalje je moguće kartu kupiti sa dodatnim popustom od 5 odsto ukoliko se odlučite da kupute kartu onlajn, koja će onda koštati 380 dinara.

Brzi voz Soko inače saobraća na relaciji Beograd - Novi Sad, a na ovoj deonici putuje otprilike 33 minuta. Prvi put je prevezao putnike 19. marta ove godine na obnovljenoj pruzi.

Putnici na ovoj deonici mogu da osete sve prednosti brzih pruga, a sudeći prema najavama, ovako će se od 2025. godine putovati i do Budimpešte i drugih evropskih gradova.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić se tog 19. marta vozio vozom "Soko" a potom je poručio:

Ovo je veliki dan za sve naše građane, jer uspeli smo da povežemo dva naša najveća grada, uspeli smo Srbiju da postavimo visoko na lestvici najnaprednijih i najmodernijih zemalja sa ovakvim vozovima. I to je uspeh koji su postigli građani za Srbije i zato je za nas važnije nego ikada da čuvamo mir i stabilnost, da se borimo za interese naše zemlje, da brinemo i volim osvoju Srbiju više i snažnije nego ikada. Srbija će nastaviti krupnim koracima da ide napred.

Bonus video: