Na hiljade KRIVIČNIH DELA MANJE u odnosu na prethodne dve godine: Pohvaljena Policijska uprava Beograd zbog odličnih rezultata


IZVOR: Republika - 18.11.2021 | 20:11


Danas je održan osmi sastanak Strateške grupe Direkcije policije na kome su analizirani rezultati rada organizacionih jedinica i područnih policijskih uprava Ministarstva unutrašnjih poslova u poslednjih deset meseci.

Foto: MUP Srbije
Na hiljade KRIVIČNIH DELA MANJE u odnosu na prethodne dve godine: Pohvaljena Policijska uprava Beograd zbog odličnih rezultata

Na sastanku je posebno pohvaljena Policijska uprava Beograd, na čelu sa načelnikom Veselinom Milićem, koji su doprineli značajnom smanjenju broja počinjenih krivičnih dela kao i velikom procentu rasvetljavanja najtežih krivičnih dela.

U periodu od januara do oktobra 2021. godine, evidentirano je ukupno 23.909 krivičnih dela u Beogradu, dok je u istom periodu prošle godine zabeleženo 26.323 krivičnih dela, a 2019. godine 31.612 krivičnih dela.

Rukovodioci organizacionih jedinica referisali su rezultate koje su do sada ostvarili i predočili mere koje planiraju da preuzmu u narednom periodu kako bi njihov rad bio još efikasniji, a bezbednost građana podignuta na još viši stepen.

Foto: MUP Srbije

Veselin Milić i Bogoljub Živković, pomoćnik direktora policije

Istaknuto je da je policija u prethodnih godinu dana ostvarila dobre rezultate, u najvećem broju oblasti znatno bolje nego u istom periodu prethodne godine.

MUP je u poslednjih godinu dana razbio 21 organizovanu kriminalnu grupu i uhapšeno je 145 kriminalaca. Pripadnici MUP posebno su pohvaljeno zbog razbijanje jednog od najopasnijih kriminalnih klanova u Evropi, klana Belivuk-Miljković.

Borba protiv narkotika bila je apsolutni prioritet u radu policije u proteklih 10 meseci, koja je zaplenila skoro osam tona narkotika i više od 98,6 hiljada komada različitih droga.

Pojačanim radom policije u poslednjih godinu dana stopa kriminala smanjena je za 1,96 odsto, odnosno počinjeno je 1.339 krivičnih dela manje.

Na sastanku je usvojena i nova Strateška procena javne bezbednosti, kao i Strateški plan policije za period od 2022. do 2025. godine.