HEROJ SA KOŠARA DRAGUTIN DIMČEVSKI PORUČUJE: Srbija ne treba da povlači svoje trupe, KiM je okupirana teritorija, ali neće zauvek biti!


IZVOR: Republika - 26.09.2021 | 11:00


Penzionisani zamenik komandanta 53. graničnog bataljona Dragutin Dimčevski za Kosovo onlajn navodi da se "pozivu Tirane za povlačenjem srpskih oružanih snaga sa administrativnih prelaza neće i ne može izaći u susret".

Foto: youtube.com/kurir/printscreen

Dragutin Dimčevski

- Pratim situaciju i u potpunosti podržavam sve mere koje je poduzelo naše državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Vučićem u cilju smirivanje situacije. Dobro je što su naše oružane trupe u stanju pripravnosti i treba da budu dole, kako bi pružile i moralnu podršku našem napaćenom narodu na Kosovu - kaže Dimčevski.

O samom zahtevu Tirane, kaže da je upravo Albanija bila ta zemlja koja je zdušno podržala OVK u napadima na srpske trupe tokom 1998. i 1999. godine.

- To znam iz ličnog iskustva, jer sam kao vojnik učestvovao u borbenim dejstvima tokom 1998. i 1999. godine. A, što se tiče naših helikoptera i migova koji su leteli uz administrativnu liniju, bilo mi je puno srce kad sam ih video, i ne vidim šta je sporno kada lete u našem vazdušnom prostoru. Ja sam to više puta ponovo, Kosovo je za mene okupirana teritorija, ali neće tako ostati zauvek - rekao je Dimčevski.