JANKOVIĆ KONAČNO PRIZNAO: Hteo sam da budem premijer


IZVOR: Republika - 02.12.2017 | 22:21


Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković priznao je da je nameravao da traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ga postavi za premijera Srbije.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Totalno se zgrčio: Saša Janković

Nakon što je Jankovićev dojučerašnji saborac i jedan od potpisnika famoznog "apela 100", akademik Dušan Teodorivić nedavno otkrio Jankovićev pakleni plan da postane premijer u Srbiji, i sam lider PSG oglasio se na Tviteru.

- Činjenica je da Vučić sa 30% ima 100% institucija i vlasti. Istaknimo zahtev: "Tražio si mesto predsednika Republike, prisvojio si ga, ali ne možeš celu državu. Zahtevamo da drugog po političkoj snazi, prema rezultatima izbora, predložiš za predsednika Vlade, s obavezom da on formira vladu nacionalnog jedinstva koja bi sprečila pad u diktaturu i društveni konflikt između SNS i drugog dela Srbije - doslovce stoji u priznanju Jankovića.

 

 

U tvitu koji je predsednik PSG obajvio, konstatuje se i da takav predlog nije naišao na odobravanje Demokratske stranke, ali i drugih članova pokreta.

- Prihvatio sam mišljenja ostalih i prihvatio tu ideju. Osam meseci kasnije postala je oružje protiv mene, pokreta i opozicije - jadikuje Janković.