POTPUNI KARAMBOL U BRISELU! Kurti optužio Srbiju za TRI genocida, predsednik Vučić mu žestoko odgovorio


IZVOR: Republika - 19.07.2021 | 13:34


Kako se saznaje, Aljbin Kurti je tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu optužio Srbiju da je počinila tri genocida nad Albancima.

Foto: Tanjug/AP

Vučić i Kurti

Prvi je navodno počinjen 1878. godine, a poslednji 1999. Predsednik Vučić mu je žestoko odgovorio, i kako saznajemo atmosfera na pregovorima je bila izuzetno napeta.

Potpuno je očigledno da Aljbin Kurti dobija podršku u nekim opozicionim krugovima u Beogradu, i da je njemu upravo iz Beograda stigla motivacija i inspiracija za to. Sam Kurti je istakao da je na pregovore došao sa knjigom Nataše Kandić

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas u Briselu sastao sa predstavnikom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i evropskim zvaničnicima, kojima je, saznaju "Novosti" pokazao spisak i fotografije svih incidenata i napada na Srbe na Kosovu ove godine.

Vučić se prvo sastao sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom, nakon čega je pričao sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom.

Vučić im je predstavio spisak i fotografije koji jasno dokumentuju sve incidente ove godine i pokazuju kakav je stvarno položaj Srba na Kosmetu.