DOS PRODAO MILOŠEVIĆA ZA 50.000.000$! Advokat Toma Fila izneo šokantne tvrdnje u vezi hapšenja i izručenja!


IZVOR: Republika - 04.04.2021 | 12:43


Advokat Toma Fila, koji je bio uz Slobodana Miloševića u trenutku kada je bivši predsednik uhapšen, istakao je da je tadašnja vlada koju je formirao DOS uzela 50 miliona dolara za izručenje.

Foto: ST/Đ. Kojadinović/Tanjug/AP

Fila otkrio tajne o hapšenju i izručenju Miloševića

Fila tvrdi da su pokojni premijer Zoran Đinđić i njegovi najbliži saradnici 2001. godine od Amerikanaca dobili 50 miliona dolara u kešu za hapšenje Slobodana Miloševića i njegovo izručenje Haškom tribunalu. On dodaje da kontroverzna serija "Porodica", koja je emitovana na RTS ima zadatak da sakrije pravu istinu i da pokuša da nametne lak kao istinu.

Fila naglašava da su posle hapšenja Miloševića 31. marta 2001. u medijima zatrpani i sakriveni svi dokazi o "prodaji predsednika".

- Pa Amerikanci su javno rekli da ako Miloševića ne uhapse do 31. marta, srpska vlast neće dobiti 50 miliona dolara! To je objavljeno na televiziji, ali je sve kasnije izbrisano i zatrpano, da se ne bi otkrila mafijaška suština operacije hapšenja predsednika države. Tom operacijom rukovodili su Amerikanci, a Đinđić, Čeda, Legija i svi ostali bili su samo izvršioci prljavih radova - priča Fila, koji kaže da je Milošević uhapšen na prevaru, što je poseban skandal i sramota!

On ističe da se tadašnja vlast služila prljavim trikovima.

- Tadašnja Đinđićeva vlada uhapsila je Miloševića na prevaran način, sa pisanim državnom garancijom da ga ne hapse zbog izručenja Hagu i da nikada neće biti izručen nijednom drugom međunarodnom sudu. A onda su ga, bednici, prodali za 50 miliona dolara! Odgovorno to tvrdim - kategoričan je Fila, koji kaže da će se sramota iz 2001. godine pamtiti zauvek.

- Jude su izdale Hrista, a istorija će zabeležiti sramotu da je Srbija jedina zemlja koja je stranom sudu izručila svog predsednika - naglašava Fila.