HRVATSKA URADILA ISTO ŠTO I MAKEDONIJA: Šolaka neće niko u regionu!


IZVOR: E. S. T. - 15.03.2021 | 19:30


Nastavljaju se problemi koje kompanija "Junajted medija" ima sa austrijskim kablovskim operatorom A1. Prvo su ih ranije ovog meseca izbacili iz ponude u Severnoj Makedoniji, a sada su to uradili i u Hrvatskoj.

Foto: Promo/TanjugAP

Dragan Šolak i vlasnik "A1 grupe" Karlos Slim

Tako manevarski prostor tajkuna Dragana Šolaka u regionu iz dana u dan postaje sve manji.

BRUTALNA KAMPANJA

Operator A1, koji deluje pod okriljem "Austrija telekom grupe", u vlasništvu meksičkog milijardera Karlosa Slima, nastavio je da raskida saradnju sa "Junajted medijom", čiji protajkunski TV kanali poput N1 i Sport kluba već od kraja marta više neće biti dostupni gledaocima ni u Hrvatskoj.

U saopštenju Šolakove kompanije ne navode se razlozi zašto su ih Austrijanci otkačili, osim da im je "žao zbog prekida saradnje" i da je "Junajted medija" u pregovorima nudila iste uslove kao i do sada.

Ispada da je A1 prosto nezadovoljan odnosom cene i kvaliteta za Šolakove kanale i da više ne žele da daju ogroman novac da bi emitovali programe koji se u velikoj meri svode na promociju ogoljenih političkih i poslovnih interesa ovog tajkuna.

Imaju i velika dugovanja

Kako se može čuti u poslovnim krugovima u regionu, Šolakova "Junajted medija" je na crnoj listi mnogih operatora ne samo zbog otvorenog političkog angažmana, za šta koriste svoje TV kanale, već i finansijskih razloga. Naime, prema nezvaničnim informacijama, ova grupacija ima i velika dugovanja.

Šta je dodatno zanimljivo u celoj priči? I posle odluke A1 da ih izbaci iz ponude u Severnoj Makedoniji, i posle iste odluke u Hrvatskoj, Dragan Šolak i njegovi službenici ne kukaju na "ugroženu slobodu medija", "političke pritiske" i slično u tim zemljama, dok u isto vreme protiv Srbije vode najbrutalniju kampanju, čak i u inostranstvu, pre svega, u EU.

MEDIJSKE OBJAVE

Stotine i stotine medijskih objava imala je Šolakova mašinerija, TV kanali i portali, protiv "Telekoma Srbija" i države Srbije samo u poslednjih nekoliko meseci iako ne samo da ih je neko negde izbacivao već im je čak nuđeno emitovanje programa, pored njihovog SBB, i u ponudi "Telekomovog" operatera Supernova. Što je Šolak, suprotno interesima gledalaca i zdravom razumu, odbio.

Jer njemu su politika i rat protiv sopstvene države zapravo najvažniji, a publiku tretira samo sredstvo za taj mračni cilj!

Na pitanja Srpskog telegrafa iz "Junajted medije" juče nisu ništa odgovorili.