(FOTO) ŠOK DOGAĐAJ: NATO lobista Jelena Milić primila RUSKU vakcinu!


IZVOR: Republika - 04.02.2021 | 15:54


Direktorka Centra za evroatlantske integracije (CEAS) Jelena Milić podelila je danas javno vest da je primila prvu dozu ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik Ve i čestitala svim nadležnim organima Srbije na odlično organizovanom procesu vakcinacije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Jelena Milić

Ona je kazala da se za rusku vakcinu odlučila jer su ugledni svetski časopisi objavili su da Sputnjikova vakcina ima sve kvalitete kao i druge vakcine u opticaju, ali i prednosti koje druge nemaju.

- Ipak ključni motiv izbora vakcine Sputnik Ve je da iskažem poverenje u relevantne institucije RS, a pre svega Agenciju za lekove i medicinska sredstva koja je odobrila njenu upotrebu. Velika zahvalnost ruskim naučnicima. Iskreno se nadam da će proces proizvodnje vakcine Sputnik Ve uskoro početi i u Srbiji - navela je Milić u saopštenju.

Milić je istakla da su Srbija i njeno rukovodstvo tokom pandemije pokazali veliku odgovornost i bespoštednu borbu od početka za nabavku respiratora i druge opreme, apostorifirajući i značaj odnosa sa Kinom.

- Ne zaboravimo pritiske i kritike koje su im tada dolazile iz EU i drugih centara zbog nabavke i dobijanja te opreme iz Kine zahvaljujući dobrim odnosima građenim sa Kinom. To je pre svega bila odluka da se što brže i bolje zaštiti što veći broj građana Srbije i naš zdravstveni sistem i to u trenutku kad i nije bilo drugog izbora - napisala je ona.