(FOTO) ISKRENO, NISAM VEROVALA! PRESREĆNA SAM! REPUBLIKA DRŽI REČ - Dodelili smo sedišta našim čitaocima!


IZVOR: Republika - 15.01.2021 | 16:01


"Odluka bi bila prava da nagradite nekog auto sedištem biće baš strava. Svako ko dete ima dobro zna da beka mora biti osigurana, u vožnji, udobnost i sigurnost da joj pruži tome auto sedište služi. Volela bi čudo da se desi da sedište bude na našoj adresi. Našoj sreći ne bi bilo kraja, beka bi uživala u sedištu, a mi u ispijanju kafe i prelistavanju novina."

Foto: ST/V. LUKIĆ

V.D. direktor Agencije za bezbednost saobraćaja uručuje sedište čitateljki Srpskog telegrafa i Republike

Upravo zbog ovog komentara na zvaničnoj stranici Srpskog telegrafa na Fejsbuku naša čitateljka Aleksandra Rakić našla se među pet dobitnika nagradnog konkursa koji je naša medijska kuća organizovala u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Duško Pešić, v.d. direktor Agencije za bezbednost saobraćaja dodelio joj je ovaj vredan, ali svakako zaslužen poklon.

- Svakog meseca nam je jedno dete smrtno stradalo u saobraćaju, što je za nas koji se bavimo bezbednošću u saobraćaju poražavajuće. Najveća je odgovornost na roditeljima koji prevoze decu ne koristeći sedišta za decu i pojas - rekao je Pešić, dodajući da je isto tako važno obučiti i zdravstvene radnike o značaju pravilne upotrebe sedišta.

- Vrlo je važno da se dete sa dva dana ili pet dana ili sa mesec dana prevozi u odgovarajućem sedištu, okrenuto u smeru suprotnom od smera vožnje, da roditelji vode računa kako su dete smestili u sedište, da li je dete bezbedno - rekao je Pešić.

Sa druge strane, Rakićeva za Republiku priznaje da do samog kraja nije verovala da će upravo ona dobiti nagradu.

- Sedište nam je baš bilo potrebno jer smo nedavno dobili bebu! Nadala sam se, ali zaista nisam mislila da ću dobiti nagradu. Od srca vam hvala, zaista će nam značiti - poručila je naša čitateljka. POGLEDAJ GALERIJU

Ostalim dobitnicima naša medijska kuća poslaće sedišta na kućnu adresu.

 

Jedinstvena prilika! Delimo čak 5 auto-sedišta! Srpski telegraf i portal Republika u saradnji sa Agencijom za... Posted by Srpski Telegraf on Wednesday, December 30, 2020

 

Pobednici nagradnog konkursa Srpskog telegrafa i Republike

Ivana Marinović - 722 - lajkovi

Ana Petković - 637 - lajkovi

Marijana Radovanović - 324 - lajkovi

Vera Aćimović - komentar (izbor redakcije)

Aleksandra Rakić - komentar (izbor redakcije)