DODIK: Jia ne podržava ni administracija SAD


IZVOR: Tanjug - 09.11.2017 | 23:13


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da američki diplomata Hojt Ji, koji je svojim izjavama "ustalasao Srbiju" nije nikakva veličina, jer nema ni podršku zvanične administracije SAD.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Skresao Jiu u brk: Milorad Dodik

On je za beogradske medije kazao da je prvobitna ambicija Jia bila da bude u funkciji destabilizacije Srbije i da je dobio značajan politički šamar činjenicom da ga ni vlastita administracija nije održala, a da EU se ogradila od njegovih stavova. 

Sada se, kako kaže Dodik, vidi da je to u stvari bila njegova lična promocija.

- Zato je njegov krah potpun, a mislim da je Srbija u tome pobedila. Naprosto njegove zle namere prema Srbiji su potopljene - ocenio je Dodik.

Upitan da li se prepoznaje u Jiovoj rečenici da Srbija "ne može da sedi na dve stolice", Dodik kaže da "možemo da sedimo na dve stolice", za razliku od Jia.

- Sada se pokazalo da kao predstavnik stare administracije nema stolicu u novoj administraciji. Ovo je prvi put da Amerika, kao moćna zemlja, nije stala iza stava svog diplomate i u uslovima kada on pogreši. Hojt Ji je doživeo da ga je njegova administracija primorala da kaže kako nije mislio to što je mislio - zaključio je Dodik.


Na pitanje da li se boji "Majdana" u Banjaluci, Dodik kaže da su to stari scenariji koje možemo da vidimo u formi obojenih revolucija.

- Mislm da u RS, gde ima određenih problema, ne postoji izazov te vrste, kao što ne može ni u Beogradu, gde (predsednik Aleksandar) Vučić drži snažne pozicije Srbije i upravlja uz snažnu podršku naroda - rekao je Dodik.