Žestoka reakcija Ane Brnabić na Nogove pretnje: Talac sopstvenog ludila ide dalje


IZVOR: Tanjug, Republika - 26.11.2020 | 15:38


Premijerka Srbije Ana Brnbić izjavila je danas da očekuje od nadležnih institucija, od tela nadležnih za nadzor nad medijskim sadržajem, preko tužilaštva i svih drugih institucija - da hitno reaguju u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima na pretnje koje je Srđan Nogo uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, saopštio je SNS.

Foto: printscreen/TVPink

Ana Brnabić

Kako je navela, radi se o čoveku koji se dičio nošenjem vešala na Terazijama, pretio smrću i ranije, nosio improvizovanu pušku ispred Narodne skupštine.

- Pošto ni u jednom takvom ranijem slučaju nije bilo adekvatne reakcije, danas ovaj talac sopstvenog ludila ide korak dalje i otvoreno, i bez ikakve zadrške, preti čitavoj jednoj porodici - rekla je ona.

Kako je istakla, takve pretnje kao društvo to ne smemo da ignorišemo jer je upravo, kaže, nedostatak reakcije na prethodne pretnje poslužio kao ohrabrenje da preti monstruoznije i bezobzirnije nego ikada.

 
$bp("Brid_06404923", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

- Poslednji je trenutak da povučemo liniju šta je dozvoljeno, a šta nije dozvoljeno u slobodnom demokratskom društvu. Nije dozvoljeno pretiti ubistvom, a posebno čitavim porodicama i niko nema pravo da to čini. To pravilo mora da važi za sve bez izuzetka", rekla je ona i dodala da je obaveza svih da se prema ovome odrede, jer, poručila je izostanak reakcije nije ništa drugo nego podrška "anticivilizacijskom činu".