UST povodom izbora za izborne članove DVT: Apelujemo da se poštuju epidemiološke mere i da kolege izađu u što većem broju


IZVOR: Republika - 11.11.2020 | 12:01


"Dana 12.11.2020 godine održavaju se izbori za izborne članove DVT. Izbori će biti održani na 17 biračkih mesta. Udruženje sudija i tužilaca apeluje na sve birače da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera od strane nadležnih organa u cilju prevencije i širenja virusa korona", navodi se u saopštenju UST.

Foto: Public

Saopštenje prenosimo u celosti...

"Nažalost pojedina biračka mesta su na velikoj udaljenosti od mesta rada kolega, a pojedina i više od 100km što ukazuje na različitu dostupnost biračkim mestima i neophodnost da se više birača prevoze istim putničkim vozilima iz kog razloga je potrebno obavezno koristiti u prevoznim sredstvima zastitne maske kako bi se sačuvalo zdravlje.

Pozivamo sve kolege da izađu u što većem broju i glasaju za kandidate koji će obezbediti svojim radom jačanje tužilačke organizacije. UST će inicirati u narednom periodu izmene propisa o izborima kako bi svaki tužilac-birač imao istu dostupnost biračkom mestu."