KOME SMETAJU KRKOBABIĆI: Mučki napad na ministra i njegovog sina


IZVOR: Republika - 29.10.2020 | 14:26


Kome smetaju Krkobabići? I možda još važnije: Zašto? Dan nakon što je nova vlada Srbije izglasana u parlamentu, na jednom portalu osvanuo je tekst u kojem se potencira to što za izbor Milana Krkobabića za ministra za brigu o selu, navodno iz misterioznih razloga, nije glasao njegov sin Stefan, poslanik PUPS i potpredsednik parlamenta.

Foto: E stock/ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Stefan i Milan Krkobabić

A u celoj toj misteriji jedino je tačno da Stefan zaista nije glasao, ali ne samo za svog oca već ni za koga drugog od ministara, iz prostog razloga što nije bio u Skupštini Srbije. A u Skupštini ga nije bilo jer je bio na službenom putu.

A evo kako je to video autor teksta na portalu.

- Milan Krkobabić u novoj Vladi Srbije biće ministar za brigu o selu, u čemu ga je podržao veliki broj poslanika. Međutim, jedan, za njega verovatno najvredniji, to nije učinio, ni manje ni više nego njegov sin Stefan. Krkobabić junior, naime, nije bio u sali kada se, prozivkom, glasalo za novu Vladu Srbije. Stefan u tom trenutku, sva je prilika, nije bio u sali, da bar svojim glasom podrži onoga uz čiju je svesrdnu pomoć proteklih godina uspevao da se domogne brojnih državnih, uključujući i direktorske funkcije - napisano je na portalu.

 
$bp("Brid_03981120", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});
Jasno je da autor teksta nije toliko naivan da pomisli da sin ne bi glasao za oca. Posebno za oca koji se proteklih godina istakao šta god je radio - od pomoći penzionerima, preko toga što je bio možda i najuspešniji direktor pošte, do nacionalnog projekta za spas srpskog sela. Naravno da autor sve to zna, ali ipak pokušava da iskonstruiše i montira nešto što nikako ne stoji. Ostaju, dakle, ona pitanja s početka teksta, kome i zašto smetaju Krkobabići?

Takođe, čudno je što se iz istih centara godinama plasira priča o "dinastiji Krkobabić", iako od toga niko i nigde u svetu ne pokušava da pravi afere. Pogledajmo samo primere iz Amerike, gde imamo Buša starijeg i Buša mlađeg, Klintona i njegovu suprugu, pa i Trampa u čijem kabinetu rade ćerka i zet.

Konačno, nije teško pretpostaviti da bi sličan napad bio plasiran i da Stefan nije bio na službenom putu, i da je glasao za oca Milana. Samo bi ga tad optuživali za sukob interesa.