(FOTO) LIDERI RAZMENILI SNAŽNE PORUKE PODRŠKE: Vućić poručio Đinpingu da ga posle pandemije očekuje u Srbiji!


IZVOR: Republika - 12.10.2020 | 12:28


Direktor kineske Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jang Điječi preneo je danas tokom sastanka delegacija Srbije i Kine ličnu poruku i najlepše pozdrave kineskog lidera Sija Đinpinga predsedniku Aleksandru Vučiću.

Foto: Tanjug/buducnostsrbijeav

Vučić i Điječi

Predsednik Vučić je naglasio da o sadržaju poruke neće govoriti, ali je zamolio Janga da Siju takođe prenese srdačne pozdrave. 

Vučić je naglasio da Srbija nikada neće zaboraviti dolazak Đipinga u Smederevo i činjenicu da je ličnim angažmanom tada sačuvao posao za više od 5.000 ljudi direktno i 12.000 indirektno.

 

 

- Molim mog prijatelja Đipinga da dođe u Srbiju kad prođe pandemija i da se ponovo uveri da naše gostoprimstvo nema premca u ovom delu sveta - rekao je Vučić nakon sastanka sa Jangom.

Kineski zvaničnik je rekao da niz dosadašnjih susreta Vučića i Đipinga daje jasan pravac budućim odnosima naše dve zemlje.

Jang je naglasio da je Sijeva poseta Srbiji 2015. godine bila istorijska, baš kao i kasnija Vučićeva poseta Kini, a time je otvoreno novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

Gost iz Kine kaže da dobri odnosi dvojice predsednika i brojni susreti ulivaju jaku pokretačku snagu za dalji razvoj saradnje Srbije i Kine.