(VIDEO) MILOVANOVIĆ O NOVOM KABINETU U NEMANJINOJ 11: Nova vlada da radi na podizanju životnog standarda!


IZVOR: Republika - 07.10.2020 | 11:31


Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, istakao je za Novo jutro televizije Pink da od nove Vlade Srbije očekuje da nastavi uspešan rad, pre svega na podizanju životnog standarda.

Foto: printscreen/TVPink

Saša Milovanović

Komentarišući to što će se u budućem sastavu Vlade Srbije, kako je najavljeno, naći 50 posto žena, Milovanović je rekao da će Srbija, ukoliko to zaista bude tako imati najlepšu vladu u Evropi.

- Apsolutno pozdravljam, to je jako dobra i velika stvar za društvo i ravnopravnost. Žene su u mnogim poslovima temeljnije i preciznije, tako da je dobro videti što više i novih lica, ali i žena u vladi - rekao je Milovanović.

Kako kaže, ova Vlada bi trebalo da nastavi put prethodne, koja je, po mišljenju mnogih bila veoma uspešna.

- Srbija je po ekonomskim merama među najboljima u Evropi, tako da se nadam da će i buduća uspešno raditi na tome, na poboljšanju životnog standard ljudi. Prvi motiv bi trebalo da bude da kada se završi mandat, da plate i panzije budu za procenat makar veće - rekao je Milovanović.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, rekao je da su žene i u boksu drugačije od muškaraca, koji kako kaže, pre udarca ustuknu, dok to kod ženskog pola nije slučaj.

- Imamo premijerku koja se zaista borila, zato je i dobila drugi mandat. Siguran sam da će to biti jedan lep balans - rekao je Borovčanin.

On ističe da kada je ekonomija jaka, kada su ljudi zaposleni, kada se grade fabrike i putevi, treba tako i nastaviti.