SAD KUKA, A BATINAŠA MILADINA SPASAO ROBIJE: Stefanović licemer!


IZVOR: E. S. T. - 21.09.2020 | 04:00


Kad Miladin Kovačević tukao po Americi, Borko Stefanović je potrošio milion dolara iz budžeta Srbije da spase batinaša. Na najnovije prebijanje devojke, Stefanović, ali i njegovi tadašnji šefovi koji su vodili državu Boris Tadić i Vuk Jeremić, ćuti, ali zato kuka jer misli da oni koji su njega tukli treba da dobiju više od četiri godine zatvora, koliko predlaže tužilaštvo.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Borko Stefanović

Naime, Stefanović je 2008, kao politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Srbije, intervenisao da Kovačević, nakon brutalnog prebijanja američkog državljanina Brajana Štajnhauera (bio je i u komi zbog posledica prebijanja), dobije putne isprave i pobegne iz SAD u Srbiju. Štajnhauer je jedva ostao živ posle Kovačevićeve agresije, pa je Srbija njegovoj porodici morala da isplati čak milion dolara odštete.

S druge strane, za napadače na Stefanovića u Kruševcu Više javno tužilaštvo u Kruševcu zatražilo je kaznu od četiri i po godine zatvora za Miloša Šaponjića, a po tri i po godine za Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, koji su optuženi zbog incidenta ispred MZ Rasadnik novembra 2018. godine, kada su napadnuti Borko Stefanović i Boban Jovanović iz Kruševca, kao i policajac Dejan Palibrk.

Foto: youtube.com/Treće poluvreme

Miladin Kovačević

- Ovo nije bio sukob ni tuča, već pokušaj ubistva, kako mi smatramo. I tužilac i sudija treba da znaju da ovo sad nije pitanje samo suđenja za ono što je urađeno nama. Ovo je sada pitanje da li postoje obrisi pravde u ovoj zemlji ili postoji samo golo nasilje - kazao je Stefanović, kojeg pravda nije zanimala u slučaju Štajnahaura, kojeg Kovačević umalo nije ubio od batina, a zbog kojeg je Stefanović potrošio milion dolara, a to je novac svih građana Srbije.