Stefanović: Građani treba da budu spokojni jer ih zastupa državnik kome je Srbija na prvom mestu!


IZVOR: Republika - 04.09.2020 | 13:25


"Srbija je još jednom bila pred teškim izazovima, boreći se za svoje vitalne nacionalne interese, ali je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim naporima uspela da se izbori. Građani Srbije treba da budu spokojni, jer ih i na ovim razgovorima uz ogromne pritiske na našu stranu, zastupa državnik koji ni za korak neće odstupiti od zaštite Srbije", rekao je Nebojša Stefanović potpredsednik Vlade Republike Srbije.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Nebojša Stefanović

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti...

"Ukoliko bude postignut sporazum pod pokroviteljstvom SAD biće veliki korak, pre svega za ekonomsku perspektivu Srbije. Njime se otvaraju velika vrata za dolazak stranih investicija, a time i otvaranje novih radnih mesta, podizanje standarda naših građana i ukupno jačanje naše ekonomije.

Ovakvu priliku Srbija mora da iskoristi i u tome je naročita zasluga predsednika Vučića koji je preduzimajući lidersku ulogu, uz jasne argumente i odgovornom politikom prema svojoj zemlji, otvorio vrata jednom novom ciklusu u kojem će Srbija nesumnjivo napredovati.

Po mnogo čemu, ovo je važan istorijski trenutak koji pomaže da naša zemlja poboljša položaj Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i ojača svoje ekonomske potencijale, i učini da svi građani naše zemlje žive bolje. Pozicija Srbije nakon ovih razgovora biće još snažnija, a predsednik Vučić povukao je potez kojim garantuje budućnost Srbiji i njenim građanima.

Srbija ovakav rezultat u svojoj prošlosti nikada nije imala, jer su je predvodili ljudi bez vizije i bez odgovornosti za svoju zemlju i građane.

Svako ko danas pokuša da ospori rezultate u dijalogu o Kosovu i Metohiji, koje je predsednik Vučić postigao odolevajući velikim pritiscima, ne misli dobro svojoj zemlji, niti je to ikada mislio.

Ovo je trenutak kada treba da ima nepodeljenu podršku našeg naroda, a uveren sam da mu najveći deo našeg naroda takvu podršku i pruža i da će to činiti i u budućnosti."