LEČIĆU, IMAŠ DVA DANA DA PRESTANEŠ! Lutovac preti stranačkom rivalu


IZVOR: Tanjug, Reublika - 28.08.2020 | 11:29


Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da je upućen zahtev funkcionerima stranke protiv kojih je najavljen disciplinski postupak, a koji, kaže, obmanjuju javnost, među kojima je i Branislav Lečić, da sa time prestanu u roku od dva dana.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/T. RADOVANOVIĆ

Zoran Lutovac, Branislav Lečić

Lutovac je, odgovarajući na pitanje šta je sa najavljenim disciplinskim postupcima protiv Lečića i još nekoliko članova stranke, kazao da će oni biti sprovedeni.

- Disciplinske mere protiv onih koje smo najavili biće sprovedene, a juče smo imali Predsedništvo gde je jednoglasno doneta odluka o tome i upućen je zahtev onima koji obmanjuju javnost i lažno se predstavljaju da sa time prestanu i da istinito obaveste javnost o svemu, kao i da to urade neodložno, a najkasnije u roku od dva dana - rekao je Lutovac.

 
$bp("Brid_98614179", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});


Ako to ne učine u roku od dava dana, Predsedništvo je, kaže, predložilo da se sprovedu disciplinski postupci i protiv onih prema kojima do sada nije pokrenut postupak, a učestvuju u obmani građana Srbije.

Na sednici Glavnog odbora održanoj u Šapcu, Etički odbor DS je pokrenuo disciplinski postupak protiv Balše Božovića, Radoslava Milojičica Kene, Slobodana Milosavljevića, Branislava Lečića i Gorana Jaica zbog, kako je navedeno, "pokušaja preotimanja stranke".

Frakcija DS čiji je kandidat za predsednika Branislav Lečić najavila je unutarstranačke izbore za 26. septembar.